Hava Durumu

Bursa'da 'Hanım Ağa' çetesi davası sil baştan

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlanan ancak Yargıtay’dan dönen, 2013 ve 2014 yıllarındaki cinayet ve suç örgütü kurmaya yönelik, “Hacıkara cinayeti” ve “Hanım Ağa” çetesi olarak bilinen davaların görülmesine İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'Hanım Ağa' çetesi davası sil baştan
İnegöl’e bağlı Hacıkara Mahallesi'nde 1 Temmuz 2013 tarihinde meydana gelen, bir kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı ve silahlı kavga davası kısa bir süre önce Yargıtay’dan dönmüştü. Cinayetle sonuçlanan olayda, yerel mahkemenin silahla tehdit suçlarına ceza vermediği gerekçesiyle Yargıtay’dan dönen davanın ilk duruşması 27 Haziran’da gerçekleştirildi. Mahkeme heyeti sanıkların müdafilerine savunma için süre verdi. Dava 23 Ağustos 2016 tarihine ertelendi.

SANIKLAR 'DURUŞMAYA KATILACAĞIZ' DEDİLER

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suç işlemek için örgüt kurma, yağmalama, tasarlayarak adam öldürme, mala zarar verme, tehdit suçlarından toplamda 185 yıl+2 müebbet hapis cezası alan Hanımağa Çetesi olarak bilinen çete üyelerinin dava dosyası da Yargıtay´dan dönmüştü. Davanın ilk duruşması 29 Haziran 2016 Çarşamba günü İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıkan 12 çete üyesi, duruşmalara katılacaklarını ifade ettiler. Mahkeme, Yargıtay’ın bozduğu konu olan cinayet davası dosyalarının İnegöl Adliyesine ulaşmadığı gerekçesiyle ilk duruşmayı 25 Ağustos 2016 tarihine erteledi. Her iki davanın sanıklarının da tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.