Hava Durumu

Bursa'da hastalar kadınlara emanet

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Seferoğlu, hastalara bakım hizmeti verenlerin çoğunun kadın olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hastalar kadınlara emanet

Hastaların bakımını üstlenenlerin çoğunun 40-66 yaş aralığında kadınlar olduğunu belirten Uz. Dr. Meral Seferoğlu, "Hastanede yapılan tetkik ve tedavi işlemleri sonlandığında hastalar çoğunlukla evde bakılmaktadır. Ancak bakım verilen hastaların çoğu solunum, beslenme, boşaltım, banyo, giyinme, ev işlerini yapma, yemek yeme, telefon kullanma, alış veriş yapma gibi günlük işlerini yapamamaktadır. Hasta bakımı, hem hastaya bakan, hem de hasta için çok zor ve sıkıntılı bir dönemdir. Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre, hastalara ya yakınları ya da hasta bakıcılar bakıyor. Bakım hizmeti veren her 5 kişiden 4'ü kadın" dedi.

Hasta bakanların kendilerini ihmal ettiğine dikkat çeken Seferoğlu, "Bakım verenlerin kendilerinin de hastalıkları olabiliyor. Fakat bakım verme işine yoğunlaşan bu kişiler kendi hastalıklarının takip ve tedavisini aksatıyor. Bu sürecin ne kadar süreceğinin belirsizliği, gün içinde en az 1-6 saat arasında bakım verilmesi, hasta bakanların sosyal yaşantısını etkilemektedir. Bakım verenlerin sıkıntılarını içlerine atma ve kendi kendilerini teselli etme yöntemini seçtikleri görülüyor. Bakım verenlerin kendilerine de zaman ayırmaları, kendi hastalıklarını takip ve tedavilerini aksatmamaları, zorlandıkları noktalarda profesyonel destek için evde bakım hizmetlerine başvurmalarını istiyoruz. Destek almayanlarda depresyon gibi hastalıklar görülebiliyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.