Hava Durumu

Bursa'da hava sıcaklıkları düşüyor

Bursa'da bugün en yüksek hava sıcaklığı 7 derece. Gece sıcaklık sıfırın altına düştü. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışına bıraktı. Meteoroloji yetkilileri Bursa'da bugün ve yarın karla karışık yağmurun etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hava sıcaklıkları düşüyor

Bursa'da kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı yüzünü gösterdi.

Keles'teki bazı mahalleler beyaza büründü.

Sıcaklık bugün en yüksek 7 derece seviyesinde, hava çok bulutlu ve yağmurlu,Bursa'nın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olacak.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan yağışlı hava ve fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü ve feribot seferleri de iptal edildi.

İPTAL EDİLEN BUDO SEFERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Meteoroloji yetkilileri yarın da karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı beklendiğini bildirdi. Sıcaklık yarın en yüksek 9 derece olacak.

Bursa'da perşembeden itibaren yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar 13-14 derece bandında seyredecek.

Cuma ve cumartesi güneş az da olsa yüzünü gösterecek.

Öte yandan beyaz cennet olarak bilinen Uludağ'da kar yağışı hafif olarak perşembeye kadar devam edecek. Zirvede sıcaklık gece eksi dokuz dereceye kadar geriliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Yurdun doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu, kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Adana'nın kuzeyi, K.Maraş'ın batısı ile Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden soba zehirlenmeleri başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Bolu ve Kastamonu ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışlarının, yer yer kuvvetli (10-20 cm), 1500 m üzeri rakıma sahip yerlerde yoğun (20 cm üzeri) olması bekleniyor. Başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

İç Anadolu'nun doğusunda görülecek kar yağışlarının Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Yozgat il merkezlerinde 2 ila 5 cm, yüksek kesimlerinde 5 ila 20 cm örtü yapması bekleniyor. Bölgede bu sezonun ilk kar yağışlarının görülmesi beklendiğinden başta yüksek kesimlerde olmak üzere kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bursa'nın yüksekleri ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.