Hava Durumu

Bursa'da hava ulaşımını geliştirmekte kararlıyız

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Arap yatırımcılarla kurulacak 30 milyon dolar sermayeli Bursa Hava Yolları şirketi projesi iptal olunca BURULAŞ ve BESAŞ ortaklığında yeni bir şirket kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2013 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2013 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hava ulaşımını geliştirmekte kararlıyız

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın hava ulaşımında çok geç kaldığını belirterek, "Deniz uçağından sonra hava yolu şirketimize iki yeni uçak almak için görüşmeler yapıyoruz. Hava ulaşımı olmadığı için Bursa ekonomik olarak kayıp yaşıyor. İlk etapta Yenişehir'den bazı noktalara daha sonra da Bursa merkezle İstanbul arasında uçuşlar yapılacak" dedi. Başkan Altepe, Budo'ya 2 gemi daha alınması için görüştüklerini bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüzde 95 BURULAŞ, yüzde 5 BESAŞ ortaklığında yeni havayolu şirketi kurdu. Belediye, bölgesel hava yolu olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na lisans başvurusu yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iki uçak alımı için görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, "80 ve 95 kişilik uçaklarla Trabzon, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Bodrum, Üsküp'e uçmak istiyoruz. Birkaç ay içinde bu netlik kazanacak. Ancak daha sonra da şehir merkezinden İstanbul'a uçuşlar yapılabilir"

Altepe, "İş dünyası bunu bekliyor. Her geçen gün bu konuda Bursa ekonomik kayıp yaşıyor. Biz bu işten para kazanmayalım. Bursa ekonomisi canlansın, vergi gelirleri artsın. Biz zaten bundan yüzde 6 pay alıyoruz. Bazı uluslararası ya da büyük çapta ulusal firma yöneticileri Bursa'ya gelmekten imtina ediyor. Çünkü yol bezdiriyor. Özellikle hava ulaşımı İsütanbul'un Bursa'ya yakınlaşması konusunda sıcaklık getirdi. Güzel katkı sağladı. Biz şu anda tek uçakla Haliç'e gidip geliyoruz. Çok yönlü olarak çalışabilmemiz gerekiyor. Hava trafiğini artırmamız gerekiyor. Uçak sayısının artması gerekiyor. Vatandaşlarımız daha çok kullanırsa, Bursa ekonomisine daha çok katkı sağlarız. Uçak sayısının arttırılması konusunda çalışıyoruz. İnsanları İstanbul Bursa arasında daha kolay ve daha sık taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Deniz uçağından  olumlu geri dönüşler alındığını kaydeden Başkan Altepe, "Yenişehir'den uçuşları sıklaştıracağız. Daha sonra Bursa merkezinde neler yapabiliriz. Bunlara bakacağız. İnsanların Bursa'ya inip kalkabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bursa'nın hava ulaşımında hamle yapması gerekiyor. Bir uçağın merkeze inip kalkması zor değil. Geçtiğimiz günlerde Hazerfan Havaalanı'na indik. 700 metre pisti var. Özel uçaklarıyla herkes iniş kalkış yapabiliyor. Bunlar abartıldığı gibi değil. Değişik yerlerde değişik imkanlar kullanılıyor. Hava ulaşımı Bursa'da mutlaka gelişecek. Mesaimizin büyük bir kısmını bu konuya ayırıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, BUDO'ya 2 yeni gemi daha alınacağını, sefer sayılarının arttırılacağını anlatarak, "Eğer filonuz güçlü olursa, vatandaş aradığı saatte gemi bulabilir. Yolcu sayısı ve sefer sayısı artarsa memnuniyet de artar" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.