Hava Durumu

Bursa'da havuzlar mercek altında

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’daki havuz denetimlerinin büyük bir titizlikle yapıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da havuzlar mercek altında
Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, vatandaşlar tarafından spor, eğlence ve dinlenme amacıyla yoğun bir şekilde kullanılan yüzme havuzlarının denetimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yüzme havuzlarının denetim ve kontrolünün titiz bir şekilde yapılmasının önemli olduğunun altını çizen Dr. Akan, “Bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu zamanında ve doğru bir şekilde yapılmayan yüzme havuzları insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. Kirli havuz suyunun sebep olduğu hastalıkların başında; kolera, tifo, hepatit, bağırsak enfeksiyonları, göz, kulak ve cilt enfeksiyonları gibi pek çok bulaşıcı hastalık gelmektedir” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yönetmelikte belirtilen sıklıkta, yüzme havuzu denetimleri ve numune alımı yapıldığını dile getiren Dr. Akan, “Teknik personelimizin aldığı havuz suyu numunelerinin analiz sonuçları mikrobiyolojik açıdan uygun çıkmadığı takdirde; yönetmelik gereği halk sağlığını korumak amacıyla o havuzun faaliyeti durdurularak, dezenfeksiyon işlemleri başlatılmaktadır. Dezenfeksiyon sonrası tekrar alınan numunenin sonucunun uygun çıkması durumunda tekrar faaliyetine izin verilmektedir. Böylece olası bulaşıcı hastalıkların yayılması da engellenmektedir” şeklinde konuştu.

BİR YILDA 600 DENETİM

Bir yıl içinde havuz işletmelerinden ortalama bin 300 su numunesi alındığının bilgisini veren Dr. Akan, “Havuz işletmelerine yılda yaklaşık 600 denetim yapılmaktadır. Analiz ve denetim sonuçlarının büyük bir kısmının uygun çıkması, halkımızın sağlığı açısından sevindirici bir durumdur. Yönetmelik gereği bir takvim yılı sonunda yapılacak denetimlerde havuz ve havuz suyu kalitesinin uygun çıkması halinde; Müdürlüğümüz tarafından ilgili havuz adına ‘Temiz Havuz Sertifikası’ düzenlenmektedir” diye konuştu.

Denetimlerin amacının yüzme havuzlarının vatandaşlar tarafından daha güvenli bir şekilde kullanımını sağlamak olduğunu ifade eden Dr. Akan, “Bu kapsamda sağlığı etkileyen her konuda gerekli eğitim ve denetim çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.