Hava Durumu

Bursa'da hayrete düşüren olay! Kanlı kavanozları gören vatandaşlar...

BURSA'da, vücudundaki rahatsızlıkların giderilmesi için halk arasında ‘hacamat’ denilen yöntemle sırtından kan aldıran Osmangazi Belediyesi Güreş Takımı sporcusu 23 yaşındaki Barış Katmerlikaya, çıkan kan ve kullanılan gazlı bezleri, evlerinin yakınındaki bir mezarlığa gömmek istedi. Kendisini görenlerin, "Yeni doğan bir bebek öldürüldü. Cesedi mezarlığa gömülüyor" ihbarı üzerine, savcılık olay yerinde kazı yaptırırken, Barış Katmerlikaya da ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hayrete düşüren olay! Kanlı kavanozları gören vatandaşlar...

Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat'a, Merkez Osmangazi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan bir mezarlığın duvarına, doğduktan sonra ölen veya öldürülen bir bebeğin cesedinin gömüldüğü ihbarı, polise hareketli saatler yaşattı. Kısa sürede Kantar Sokak'taki mezarlığın girişine gelen polis, görgü tanıklarının ifadelerinialdı ve Cumhuriyet Savcısı’na haber verdi. Savcının talimatı üzerine, cesedin gömüldüğü öne sürülen yerde yapılan kazıda, kavanoz içersinde kan ve kanlı sargı bezleri bulundu.

Bunun üzerine polis, çevrede yaptığı aramada, eşkale uyan Osmangazi Belediyesi'nin Güreş Takımı'nda sporcu Barış Katmerlikaya'yı gözaltına aldı. Katmerlikaya, kan dolu kavanoz ve sargı bezini kendisinin toprağa gömdüğünü belirterek, "Ben vücudumdaki rahatsızlık nedeniyle hacamat yaptırdım. Çıkan kan ve gazlı bezi buraya gömdüm." dedi. Katmerlikaya, daha sonra yazılı ifadesi alınmak üzere Emek Polis Merkezine götürüldü.

HACAMAT NEDİR?

Hacamat, 5000 yıl öncesine dayanan bir çeşit akupunktur yöntemi olarak biliniyor. Deri bir neşter veya kesici bir aletle yardımıyla çizilip, kanın ağzı geniş bir bardak, kavanoz veya şişe ile oluşturulan emme gücüyle çekilmesi şeklinde gerçekleştiriliyor. Genellikle, hastalık olan bölgelerin yakınına yapılan hacamatın, iddiaya göre cüzam, gece körlüğü, alaca, baş ağrısı, diş, göz, kulak gibi hastalıklara iyi geldiği öne sürülüyor. Kan dokularındaki toksitlerin atılmasını sağlayan hacamatın, vücuttaki ödemi çözmesinin yanı sıra, bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiği savunuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.