Hava Durumu

Bursa'da Hayvanları Koruma Günü kutlandı

Bursa'da 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü Koruma Günü kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Hayvanları Koruma Günü kutlandı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Av. Ümran Babacan, açıklamalarda bulundu. Bursa Barosu'nda düzenlenen programda konuşan Babacan, "İnsan olabilmenin en önemli koşulu doğayı ve içindeki canlıları korumaktır. Hayvanlar doğanın parçası ve zenginliğidir. Bizler de aynı dünyanın canlılarıyız.

Her canlı hayat hakkı ve diğer canlılara karşı da insan olarak sorumluluğumuz vardır. Hayvan haklarının savunulması medeni, insani, ahlaki sorumluluk getiren bir duruştur. Her bir canlı önemlidir. Hayvanların sevgi bağlamında savunulup savunulmamasından öte hayat hakkına saygı acı çekmeme hakkı noktasından gözetilmesi gerekir. Hayvana yapılan şiddet toplumsal şiddetin en önemli kaynağıdır.

Hayvana uygulanan şiddetin göz ardı edilmesi toplumda derin acılara yol açabilir. 40-50 yıl öncesinin şartlarıyla yapılan apartman yönetim planları hayvanla birlikte yaşayan insan ve hayvan için ciddi hak ihlalleri oluşturmaktadır. Bu şartlarda hazırlanan yönetim planlarının bugün için bir geçerliliğinin olmaması gerekir" diye konuştu. Toplantıya Babacan dışında, Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Atila Atik ve avukatlar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.