Hava Durumu

Bursa'da HDP nevruzu kutladı

Bursa'da HDP tarafından Gökdere Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamasına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kutlamada konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Sayın Davutoğlu, 'Evlatlarımızı toprağa gömmek yerine silahları toprağa gömelim' deme noktasında samimiyse, hodri meydan diyoruz. Siz önümüzdeki hafta Ankara'da Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonu'nu kurun. Bir sonraki hafta PKK, kongresinin tarihini deklare eder" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da HDP nevruzu kutladı
Merkez Yıldırım İlçesi Gökdere Meydanı’nda toplanan alabalık, nevruzu kutladı. HDP’nin düzenlediği kutlamalar için saat 10.00’dan itibaren meydana gelenler, polis arama noktalarından tek tek aranarak geçti.

Öğle saatlerinde meydana gelip bir konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Bütün dünya duysun, Kürt halkı önderi Öcalan’ı dün Diyarbakır nevruzunda, Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halklarıyla paylaştığı mesaj bizim için emirdir. Bu emri yerine getirmek için sonuna kadar çalışacağız. Barışı sağlamak, demokrasiyi bu topraklarda egemen kılmak, insanların alın terine saygınlık için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da seslenen Zozani, "Sayın Davutoğlu, 'Evlatlarımızı toprağa gömmek yerine silahları toprağa gömelim' deme noktasında samimiyse hodri meydan diyoruz. Siz önümüzdeki hafta Ankara’da Hakikatleri Araştırma ve Yüzleşme Komisyonu’nu kurun. Bir sonra ki hafta PKK, kongresinin tarihini deklare eder" diye konuştu. Açıklamaların ardından Zozani, nevruz ateşini yaktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.