Hava Durumu

Bursa'da heykel sempozyumu

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği 'Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu' başladı. Tamamlanan heykeller Nilüfer'in farklı noktalarında sergilenecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da heykel sempozyumu

Nilüfer Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana iki yılda bir düzenlediği 'Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu' bu yıl 7-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

4'ü yurt dışından toplam 9 heykeltıraşın katıldığı sempozyum, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki Hastane Alanı'nda halkın izlemine açık gerçekleştirilecek. Tamamlanan heykeller Nilüfer'in farklı noktalarında sergilenecek.

Sempozyuma Türkiye'den Hakan Çınar, Figen Tek Altun, Ebru Akıncı, Özcan Özkarakoç ve Mahmut Aydın katılırken, Ukrayna'dan Mykola Bilyk, Gürcistan'dan John Gogaberıshvılı, Kosova Cumhuriyeti'nden Butrint Morina ve İspanya'dan Gemma Dominguez Guerra katılıyor.

9 heykeltıraş 3 hafta boyunca çalışmalarına halka açık bir şekilde yapacak. Yapılan heykeller Nilüfer'in meydan, kavşak ve parklarında sergilenecek.

2007 yılından bu yana düzenlenen sempozyumda 48 eser şehrin farklı noktalarında sergilenirken, bu yılki çalışmaların tamamlanmasının ardından toplam 57 heykel Nilüfer'de görülebilecek.

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Nilgün Berk, "Biz şimdiden yeni sanat eselerine kavuşmanın heyecanını yaşarken, 26 Eylül'e kadar çalışmalarını sürdürecek sanatçılara da kolaylıklar diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.