Hava Durumu

Bursa'da hırsızı apartman sakinleri linç etmeye kalktı

Bursa İnegöl’de 4 katlı bir apartmana hırsızlık amacıyla girdikleri iddia edilen 2 gençten biri, apartman sakinlerinin elinden canını zor kurtardı. Hırsızın idmanına emniyet ekipleri yetişti.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2013 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2013 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hırsızı apartman sakinleri linç etmeye kalktı

Edinilen bilgilere göre, saat 22.30 sıralarında Turgutalp Mahallesi Avcılar Sokak numara 11 adresindeki dört katlı apartmana hırsızlık amacıyla giren 2 kişi, zemin kattaki evin kapısını zorlamaya başladı. Kapının kurcalandığını fark eden ev sahibi Adem Pala, sessizce balkondan inerek dış kapıyı hırsızların üzerine kapatmaya çalıştı. Bu sırada hırsızlardan birisi ev sahibini iterek kapıyı açıp kaçtı, birisi ise apartman içerisinde mahsur kaldı.

Dış kapıyı kilitleyen Adem Pala, apartmana hırsızlık amacıyla girdiği bildirilen H.S.’yi (14) apartman içerisinde kovalamaya başladı. Üst katlara çıkan genç, kapıları tekmeleyerek açılacak bir kapıdan içeri girerek apartman sakininin elinden kurtulmak istedi. Çaldığı kapılar açılmayınca en üst kata kadar çıkan H.S., üçüncü katta merdivenlerde bulunan su bidonlarını ve elindeki geçirdiği her şeyi kendisini kovalayan Adem Pala’nın üzerine fırlatmaya başladı. En üst katta sıkışıp kalan gencin imdadına olay yerine gelen emniyet ekipleri yetişti. Belirtilen apartmana giren emniyet ekipleri, genci alarak tepkili apartman sakinlerinin arasından polis aracına bindirdi.

Hırsızlık amacıyla girdiği apartmanda canını zor kurtaran H.S. İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisinde alınan doktor raporunun ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü, kaçan diğer şahıs ise aranıyor.
Hırsızlık zanlısının saklanmak için kapısını tekmelediği apartman sakini, “Evde oturduğumuz sırada kapı biranda tekmelenmeye başladı. Hanım korkusundan aklını kaybedecekti. Beni kurtarın diye bağırıp, çığlıklar atınca, kimdir nedir bilmediğim için kapısı kilitledim” derken, hırsızı apartmanda mahsur alan ev sahibi Adem Pala ise, “Daha önce 20 Şubat ve üçüncü ayda iki kez evim soyuldu. Bahçeme koyduğum lokanta malzemelerim iki kez çalındı. Birinci katta oturmaktayım.

Bugünde evimin kapısı çalındı, bende balkondan çıkıp, iki genç ile karşılaştım. Küçüğü kapıdan kaçtı, büyüğünün üzerine kapıyı kapattım. Seni buradan salmayacağım dedim. Üst katlara çıktı. Su bidonlarını, eline geçirdiği her şeyi üzerime atarak, bağırarak çağırarak, üst kattaki evlerin kapılarını tekmeleyerek yardım istedi. Bir şey yapmayacağım, 115’i aradım polis arkadaşlar gelecek gerekeni yapacaklar dedim. Yine hırsızlık amaçlı olduğunu tahmin ediyorum. Yasalara güveniyoruz ama bir şey bulamıyoruz, bu da ayrı bir konu” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.