Hava Durumu

Bursa'da hırsızı öldüren muhtarın davasında çarpıcı gelişme

Bursa’da bir köy kooperatifini soyan hırsızlardan birine ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan muhtar, soygunun güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde hürriyetine kavuştu. Hakim, öldürme kastıyla hareket etmediğine kanaat getirdiği şüphelinin muhtar oluşunu da göz önünde bulundurarak 50 bin lira kefalete tahliyesine hükmetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2014 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hırsızı öldüren muhtarın davasında çarpıcı gelişme

Edinilen bilgiye göre olay, 29 Nisan’da merkez Yıldırım ilçesine bağlı Hamamlıkızık Mahallesi'nde meydana geldi. Kooperatife ait bakkalı soyan kar maskeli zanlılar, alarmın çalması üzerine otomobille kaçmaya başladı. Alarm sesiyle uyanan muhtar F.Ç. (61), tabancasını alarak dışarı çıktı. Paniğe kapılan zanlılar, geldikleri otomobile binerek kaçmaya başladı. Muhtar F.Ç., şüphelilerin aracının arkasından bir el ateş etti.

Jandarma, olayla alakalı soruşturma başlatırken, hırsızlık şüphelilerinden İ.A., ekipler tarafından gözaltına alındı. 30 yaşındaki A.A.’nın cesedi ise bir gün sonra Hamamlıkızık İlköğretim Okulu arkasındaki boş bir arazide bulundu. Sırtından vurulan A.A.’nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Olaydan sonra jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Hamamlıkızık Mahallesi Muhtarı F.Ç. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhtar F.Ç.’nin avukatı Zekeriya Birkan, müvekkilinin öldürme kastıyla hareket etmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, nöbetçi mahkemeye itirazda bulundu. Maktul ve arkadaşlarının güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık görüntülerini de göz önünde bulunduran hakim, şüphelinin muhtar oluşu ve kaçma şüphesinin olmamasını göz önünde bulundurarak 50 bin lira kefaletle tahliyesine karar verdi.

Kooperatife ait marketin güvenlik kameralarına yansıyan soygunda, kar maskeli üç şahsın demir makasıyla kepenk kilitlerini kesip içeri girdikleri görülüyor. Zanlılar, yanlarında getirdikleri çuvallara marketteki sigaraları doldurup kasayı kırarak bin liralık bozuk parayı alıyor. Bu arada savcılığın olayla alakalı soruşturması sürüyor. Şüpheli muhtar, savcılık tarafından önümüzdeki günlerde yargılanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.