Hava Durumu

Bursa'da hükümlülere örgün mesleki eğitim

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ceza İnfaz Kurumları arasında imzalanan protokolle, cezaevlerinde, hükümlülere örgün mesleki eğitim verilecek. Eğitimlerini tamamlayanlar kalfalık, ustalık, usta öğreticilik belgesi ve diploma alma fırsatı bulacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da hükümlülere örgün mesleki eğitim

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki toplantıda, cezaevlerinin iş yurtları ve uygulama atölyelerinde çalışan hükümlülere mesleki eğitim verilmesi ve mesleki becerilerinin belgelendirilmesi konusunda protokol imzalandı. Toplantıya Bursa H Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Selahattin Tutkun, E Tipi Kapalı ve Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş ve 2'nci Müdürü Dursun Ali Ceryan ile proje koordinatörü Murat Taşdelen katıldı. Proje kapsamında, Bursa'da ceza ve infaz kurumlarının uygulama atölyeleri ve iş yurtlarında, yaklaşık 2 bin hükümlü mesleki eğitim alabilecek. Eğitimi tamamlayan hükümlülere kalfalık, ustalık, usta öğreticilik belgesi ve diplomaları verilerek, tahliye olduklarında iş bulmaları ve istihdam edilmelerinin de önü açılmış olacak.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, yapılan protokolle cezaevlerindeki yaklaşık 2 bin hükümlünün örgün eğitim kapsamında eğitim alabileceğini ve meslek sahibi olabileceklerini söyledi. Dülger, hükümlülerin cezaevindeyken lise mezunu olabileceklerini, mesleki okulları bitirenlerin de kalfa ve usta olabileceğini belirterek, "Bu insanlar için dışarda ciddi bir avantaj. İstihdamı sağlanan kurumda çalışması halinde bakanlığımız o kişinin alacağı maaşın 3'te 2'sini karşılayacak. Bu çok ciddi bir avantaj. Bizim istediğimiz haftada 5 iş gününden birini bize tahsis etmeleri. Kültür dersleri ve diğer derslerini vereceğiz biz o bir günde. Bu şekilde tahliye olduktan sonra hem evine aş götürecek, hem de onların gelişimi ve topluma kazandırılması hızlanmış olacak. Bu çalışmanın Türkiye'ye yayılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.