Hava Durumu

Bursa'da huzur ve güvenlik için 22 bin denetim

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin huzur ve mutluluğu için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da huzur ve güvenlik için 22 bin denetim

Zabıta ekipleri 2017 yılı boyunca seyyar denetimlerinden ölçü ayar kontrolüne, geri dönüşüm çalışmalarından işyeri denetimlerine kadar 22 bin 108 işlem yaptı. Ekipler 2017 yılında en fazla işlemi 2 bin 225 adetle pazarcı esnafına yönelik yaptı. Yıldırım'da bu yıl içinde bin 621 işyeri de zabıta tarafından denetlendi. Vatandaşın sağlığı ve huzuru için Yıldırım zabıtası, özel günlerde ise denetimlerini sıklaştırdı. Gıda sektörü başta olmak üzere marketten lokantaya, manavdan ekmek fırınına halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren birçok işyerini denetleyen ekipler, özellikle ramazan ayında ve dini bayramlar öncesi bu denetimlerini sıkılaştırdı. Mahallelilerden gelen ihbarları da işleme alan Yıldırım zabıtası, 2017 yılı içinde 9 adet çöp evi temizledi.

Toplumun huzur ve refahını ilgilendiren konularda hassas davrandıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'ı hak ettiği hale getirmek adına hizmet birimlerimiz ve sahadaki bütün ekiplerimiz ile 7/24 çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin malını, sağlığını ve huzurunu tehdit edebilecek uygulamalara asla izin vermeyiz" dedi.
İ

şgaliye konusunda da vatandaşlardan şikâyetler aldıklarını belirten Başkan Edebali "Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar kaldırımları kullanarak kendilerini kazalardan korurken, buralara tezgâh koyulması onların ulaşımını zora sokuyor. Bizler denetimlerimiz ile kaldırımları gerçek sahiplerine tahsis ediyoruz" diye konuştu.

7 gün 24 saat görev yapan Belediye Çağrı Merkezi'nin 444 16 02 numaralı telefonunu arayan ya da sosyal medya hesaplarından mesaj yoluyla ulaşan vatandaşların şikayetleri anında işleme konuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.