Hava Durumu

Bursa'da içi altın ve para dolu çantayı çaldı ama...

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde kuyumcu toptancısı Mehmet Burhan T.’yi takip ederek, içi altın ve para dolu çantasını çaldığı öne sürülen Yakın T., yakalanarak gözaltına alındı. 

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da içi altın ve para dolu çantayı çaldı ama...
Olay, merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Konak Sokak’ta bulunan bir kuyumcunu önünde meydana geldi. İddiaya göre, kuyumcu toptancısı 42 yaşındaki Mehmet Burhan T., Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi’nde bulunan bir kuyumcuya giderek hurda altın alımı yaptı. Bu sırada kuyumcuya giren 37 yaşında Yakın T., Mehmet Burhan T.’ye bankamatiklerin yerini sorup dükkandan çıktı. Hurda alımı yaptıktan sonra otomobiline binen Mehmet Burhan T., Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’nde bulunan bir başka kuyumcuya gitti. Burada da hurda alımı yapan Mehmet Burhan T., elindeki çantasıyla otomobiline yürüdü.  

Mehmet Burhan T., elindeki altın ve para dolu çantayı aracıyla hareket etmeden önce yanındaki yolcu koltuğuna bıraktı. Bu sırada motosikletten inen Yakın T., koşarak otomobilin kapısını açtı. İçinde, 200 gram hurda altın, 5 adet ata altın, 20 adet çeyrek altın, 5 adet yarım altın, 4 bilezik, 2 bin 100 euro, 660 dolar ve 3 bin Türk lirası bulunan çantayı alıp kaçan Yakın T., 20 metre ileride çalışır vaziyette bıraktığı motosikletine binip olay yerinde uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde şüphelinin, Mehmet Burhan T.’ye başka bir kuyumcuda adres soran Yakın T., olduğu tespit edildi.

MOTOSİKLETİ YAKALATTI

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Yakın T.’yi yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polis ekipleri, Yakın T.’ye ait motosikletin plakalarını belirleyip takibe aldı. Yakın T., motosikletiyle seyir halindeyken polis tarafında durdurulup gözaltına alındı. Yakın T., emniyetteki ifadesinin ardından 'kapkaç' suçundan adliyeye sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.