Hava Durumu

Bursa'da 'İçimdeki Yıldız' filminin galasına yoğun ilgi

Bursa'da Aykırı Sinema Derneği'nin Kısa Film Atölyesi grubu, 'İçimdeki Yıldız' adlı kısa filmin galasını önceki akşam gerçekleştirdi.Konak Kültürevi'nde yapılan galaya, sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'İçimdeki Yıldız' filminin galasına yoğun ilgi

Gönüllü bireylerle çalışmalarını yürüten Aykırı Sinema Derneği, Bursa'da sinema alanında farklı bir alan yarattı. Birçok dernekle sosyal sorumluluk anlamında ortak faaliyetler yürüten dernek, geçen yıl Nilüfer Belediyesi tarafından, "En Geliştirici Dernek" ödülünün de sahibi oldu. Geçen yıl Kısa Film Atölyesi ekibiyle birlikte işitme engelli çocukların sorunlarına değinen 'CODA' isimli kısa filmle ülke genelinde sinemaseverlerin beğenisini alan dernek, bu yıl da 'İçimdeki Yıldız' adlı kısa filmini, Atlas Köyü Kadınları Dayanışma Derneği'nin desteği ile hayata geçirdi. Teorik ve pratik eğitimin sonunda gerçekleştirilen kısa film, muhteşem bir galayla Bursalı sinemaseverlerin karşısına çıktı. Eğitmenliğini Doç. Dr. Ali Sait Liman, Okan Temizarabacı, Eser Yeşim Çakır, Mehmet Akif Yiyen ve Necla Çelik'in üstelendiği filmin kadrosunda, Eren Hazneci, Gülderen Sağlam, Eda Nur Tuzlacı, Adem Yıldırım ve Hande Özemre Gençosman yer aldı.

DESTEKÇİLERE PLAKET

Film gösterimi sonunda atölye katılımcıları ve oyunculara sertifikaları, Doç. Ali Sait Liman ve Okan Temizarabacı tarafından verildi. Sertifika töreni sonrasında eğitmenlere, Atlas Köyü Kadınları Dayanışma Derneği'ne, atölye ekibini evinde ağırlayan Fahriye Aybey'e ve Say Prodüksiyona plaketleri takdim edildi. Aykırı Sinema Derneği Başkanı Ümit Özmen, filmde emeği geçen ekibe teşekkür edip Nilüfer Belediyesi'ne ve Nilüfer Kent Konseyine plaketlerini sundu. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.