Hava Durumu

Bursa'da iğrenç taciz !Birlikte çalıştığı kadın müzisyene parayla ilişki teklif etti

Hollywood’un unutulmaz yapımlarından “Ahlaksız Teklif” filmi, Bursa’da gerçek oldu. Nilüfer Sevgi Korosu’nun şefi, ilişkiye girmesi için koristine bin TL teklif etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da iğrenç taciz !Birlikte çalıştığı kadın müzisyene parayla ilişki teklif etti

Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu şefi 62 yaşındaki M.K., 29 yaşındaki koristi Ş.T’ye sözlü tacizde bulundu, ardından da kendisiyle ilişkiye girmesi için bin TL teklif etti. Aylarca süren tacizden bıkan Ş.T, koro şefine dava açtı. Bursalıların yakından tanıdığı, evli ve 3 çocuk babası M.K, mahkemede suçlamaları reddetti, ancak tacizle ilgili ses kaydı sorulunca cevapsız kaldı.

BENİMLE İLİŞKİYE GİR

Boş vakitlerini değerlendirmek için, Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu’na gönüllü olarak katılan Ş.T geçtiğimiz yıl, koro şefi M.K’nın sözlü tacizlerine uğradı. 62 yaşındaki şef, tacizlerini daha sonra bir sosyal paylaşım sitesinde sürdürdü. Ş.T’yi çalıştığı işyerinde de rahatsız ettiği iddia edilen şef daha sonra Ş.T ile bir araya gelerek kendisi ile cinsel ilişkiye girmesi karşılığında bin TL teklif etti. Ahlaksız teklifi duyunca şoke olan Ş.T avukatı Berke Sarp aracılığıyla M.K hakkında cinsel taciz davası açtı. Gece gündüz süren tacizlerin ardından psikolojisi bozulan Ş.T, Çekirge Devlet Hastanesi Psikiyatri Birimi’nde psikolojik tedavi görerek ağır psikiyatrik ilaçlar kullanmaya başladı.

TACİZCİ ŞEF MEMUR ÇIKTI

3 çocuk babası M.K, mahkemede suçlamaları reddetti, ancak tacizle ilgili ses kaydı sorulunca cevapsız kaldı. Bursa 4. Sulh Ceza Mahkemesi M.K’yı suçlu bularak 93 gün karşılığı adli para cezasına çarptırdı. Gönüllü olarak koro şefliği yapan M.K’nın Bursa İl Kültür Müdürlüğü kadrosunda memur olduğu iddia edildi. Mağdur Ş.T’nin Nilüfer Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğü yetkililerine durumu aktardığı ancak şef hakkında henüz herhangi bir işlem yapılmadığı da öne sürüldü.

İDDİA EDİLEN ŞOK SÖZLER

İddiaya göre şef M.K’nın cep telefonu, sosyal ortam ve sözlü olarak yaptığı tacizler şöyle: “Mankenim, aşkım, güzelim, bir tanem, senin ne güzel fiziğin var, genceciksin, bana da genç lazım…özel sekreterim ol; ayda 2 kez eğer memnun kalırsan 4–5 kez cinsel ilişkiye gireriz; ben yirmilik delikanlılara taş çıkartırım merak etme, sen evlendikten sonra istersen devam ederiz; eşin benden yaşlıyım diye şüphelenmez… Bunu birine anlatırsan senin bana asıldığını söylerim, dişi köpek kuyruk sallamadıkça erkek köpek peşinden gitmez, adını çıkarırım, ben yaşlıyım diye benden kimse şüphelenmez, çamur at izi kalsın.” 

İKİNCİ DAVA TAZMİNAT İÇİN

Mahkeme tarafından suçlu bulunan M.K hakkında, müvekkili adına maddi ve manevi tazminat davası açan avukat Berke Sarp, gazetemize; "Olay hakkında kesinleşmiş bir ceza mahkemesi kararı olmakla birlikte; bu karara dayanarak açtığımız tazminat davası halen sürmekte olduğundan, devam eden yargılama ile ilgili beyanat vermek istemiyoruz" açıklamasını yaptı.
 

Nejat Kırbulut- Ece Erdenk

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.