Hava Durumu

Bursa'da iki katlı evde yangın paniği!

Bursa'da 2 katlı binada başlayan ve odun deposuna sıçrayan yangına vatandaşlar pencerelerinden kovayla su dökerek müdahale ederken, sokağa çıkan mahalleli de alevleri kar atarak söndürmeye çalıştı. Yanan binada bulunan kuşlarının zarar görmesinden endişelenen bir vatandaş ise ev sahibi T.M.'ye(45) "Bir sürü hayvanımız var bizim orada. Papağanlara, muhabbet kuşlarına bir zarar gelirse hesaplaşırız" diyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da iki katlı evde yangın paniği!

Yangın, saat 00.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Tayakadın Mahallesi, Ürün Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı binada çıktı. Sobadaki kıvılcımların sıçraması sonucu başlayan yangın kısa sürede bahçede bulunan odun deposuna kadar ulaştı. Alevleri gören bekçiler, itfaiye ekiplerine haber verirken, apartman sakinlerini uyandırıp tahliye etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri , alevlere müdahale ederek, yangının bitişik binaya sıçramasını engelledi

YANGINA KAR ATARAK MÜDAHALE ETTİLER

Yan binada oturanlar ise pencerelerinden kovayla su dökerek yangının evlerine sıçramasını önlemeye çalıştı. Alevlerin büyümesi üzerine evlerinden çıkan mahalle sakinlerinin bir kısmı da yangına kar atarak müdahale etti. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken; itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek büyümesini önledi. Yanan binada dumandan etkilenen K.M.'ye(38) sağlık ekipleri, olay yerinde oksijenle müdahale etti.

'PAPAĞANLARA MUHABBET KUŞLARINA ZARAR GELİRSE HESAPLAŞIRIZ'

Yan binada oturan ve evinde kuş beslediği öğrenilen Ö.B(69), komşusu T.M.'nin yangını bilerek çıkardığını öne sürmesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle iki komşu arasında ki tartışma büyümeden önlendi. Ö.B. "Bir sürü hayvanımız var bizim orada. Bak hayvanlar ölürse, o hayvanlara bir zarar gelirse, o papağanlara muhabbet kuşlarına bir zarar gelirse o zaman seninle hesaplaşırız. Bilerek yakıyor, kaç kere uyardık" diyerek tepki gösterdi. İtfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu söndürülen yangında çatısı çöken bina kullanılamaz hale gelirken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangın ile ilgili tahkikat devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.