Hava Durumu

Bursa'da ikinci el oto şebekesine ağır darbe

Bursa'da, sahte şirket kurarak ikinci el otomobil ticareti yapan beş kişilik çete, müşteri kılığına giren polisler tarafından düzenlenen operasyonla çökeltildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ikinci el oto şebekesine ağır darbe
Bursa'nın çeşitli ilçelerinde kaparo verdikleri kişilerin araçlarını noter kanalıyla üzerlerine geçirip, parasını ödemeden sattıkları iddia edilen 5 kişi, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından takip altına alındı. Ekipler, Y.E. (42), S.O. (29), M.Ü. (35), E.Ç. (52) ve 20 yaşındaki B.E.’nin Nilüfer ilçesinde oto pazarının bulunduğu Üçevler Mahallesi’nde ofis açtığını belirledi.

Otomobil satıcısı olarak ofise giden polis ekiplerine, 35 bin lira değerindeki araçlarını satın alabileceklerini belirten şüpheliler, polislere 100 lira kaparo verip, kalan parayı ise banka hesabı üzerinden havale edeceklerini söyledi. Noterde işlemler yapılacağı esnada şüpheliler suç üstü yapılarak gözaltına alındı.

KENDİLERİNİ ZENGİN GİBİ GÖSTERİP GÜVEN SAĞLIYORLAR

İfadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Y.E., S.O. , M.Ü. , E.Ç. ve B.E.’nin aynı yöntem ile Ahmet Z, Abdullah G, Şenol K. Ve Bahadır A. isimli kişilerin de araçlarını aldıkları, bu yöntemle yaklaşık 250 bin lira dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. 

Dolandırıcıların, araçlarını satın alacakları kişileri lüks ofislerine getirip yemek ısmarladığı, az miktarda kaparo verip güven telkin ettikten sonra da, "Kalan parayı banka havalesiyle vereceğiz, bu arada noter işlemlerini tamamlayalım" diyerek araçları kendi üzerlerine geçirip kayıplara karıştığı belirlendi. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 3'ü serbest bırakıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.