Hava Durumu

Bursa'da ikizleri yetim bırakan korkunç kaza

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde geçen yıl, orman yangınını park ettikleri otomobilden izleyen 33 yaşındaki Deniz Çekirge ile eşi 34 yaşındaki Seyit Çekirge'nin otomobiline çarparak ölümlerine neden olmakla suçlanan 35 yaşındaki Ercan Mandıracı'nın yargılamasından karar aşamasına gelindi. Hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istenen Mandıracı, yaptığı son savunmasında, "Üzgünüm, pişmanım" dedi. Dava, karar verilmek üzere ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ikizleri yetim bırakan korkunç kaza
Merkez Nilüfer İlçesi İhsaniye Mahallesi'nde oturan Deniz ve Seyit Çekirge çifti, geçen yılın Ağustos ayında 5 yaşındaki ikiz çocuklarından Beren'i yakınlarına bırakırken, Ceren'i yanlarına alıp 16 BYJ 39 plakalı otomobilleri ile şehir turu yapmak istedi. Çekirge çifti, Mudanya Yolu üzerinde etkili olan orman yangınını izlemek için Tepedevrent Mevkii'ne geçti. Burada yol kenarına park ettikleri otomobillerinde yangını izleyen Çekirge çiftinin aracına, iddiaya göre aşırı hız yapan ve zigzag çizerek giden Ercan Mandıracı yönetimindeki 16 YJU 936 plakalı otomobil çarptı.



Kazada şoför koltuğunda oturan Seyit Çekirge ile yanında bulunan eşi Deniz Çekirge ağır yaralandı. Kızları Ceren'in hafif yaralandığı kazada Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Seyit ve Deniz Çekirge çifti yaşamlarını yitirdi. Aynı kazada Mandıracı yönetimindeki otomobilin çarptığı diğer araçta bulunan Sinan Adalı ile eşi, kızı ve torunu da yaralandı. Olay ardından Mudanya Jandarma'ya giderek teslim olan Mandıracı tutuklandı.

Hakkında 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' ve 'Yaralamak' suçlarından 3- 22 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açılan tekstil ticareti yapan Ercan Mandıracı'nın yargılanması karar aşamasına geldi. Daha önce verdiği ifadesinde, ölenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifa dileyen Mandıracı, şöyle dedi:

"Olay akşamı Mudanya'da arkadaşlarımla yemek yedim. Alkol almadım. Gece üç araç ile Bursa'ya dönüyorduk. Kazanın olduğu yere gelince yangın nedeniyle aşırı dumanvardı. Önümdeki araç durunca bende frene bastım. Sonrasını hatırlamıyorum." 

Mandırca, yaptığı son savunmasında, yaşanan ölümlü ve yaralamalı kaza nedeniyle çok üzüldüğünü dile getirdi. Mahkeme, heyete yeni katılan üyelerin dava dosyasını incelemeleri için karar verilmek üzere dosyayı Kasım ayına bıraktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.