Hava Durumu

Bursa'da imar barışında son durum açıklandı!

Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürü Cemaleddin Başaran, Bursa'da 1 milyon 100 bin kayıtsız bağımsız birimin olduğunu ve bu yapılardan yaklaşık 650 bininin, imar barışından faydalanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da imar barışında son durum açıklandı!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle gerçekleştirilen 'İmar Barışı' konulu bilgilendirme toplantısına vatandaşlar geniş katılım sağladı.

Başvuruların sürdüğü barışın kapsamının, geçmiştekilere göre çok daha geniş olduğunu dikkat çeken Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürü Cemaleddin Başaran, Bursa'da 1 milyon 100 bin kayıtsız bağımsız birimden bahsedildiğini, bunların yaklaşık 650 bin birim imar barışından faydalanmasının öngörüldüğünü söyledi. Türkiye genelinde en çok başvurunun İstanbul, İzmir, Konya ve Kocaeli'nin ardından Bursa'da yapıldığını belirten İl Müdürü Başaran, 20 gün önceye kadarki başvuru sayısının 123 bin dolayında olduğunu hatırlattı. Bazı istisnalar haricinde birçok yapının imar barışından faydalanabileceğini söyleyen Başaran, bu çalışmanın bir af değil, barış olduğuna vurgu yaptı. Başaran, "Bu barışın kapsamı çok geniş. Sit, mera nerede olursa olsun kayıt belgesi almaya muktedir yapılar. Mülkiyet hakkını belirleyen bir kanun değil. Başvuru maliklerden bir tanesi tarafından yapılmalı, kanun bunu öngörüyor. Bakanlıktan gelen yetkililer sahada ilçelerde denetimlerini gerçekleştiriyor. Mevzuatı herkes okumuştur, gerçeğe aykırı beyanda bulunanların belgeleri iptal olunur ve suç duyurusunda bulunuluyor. Bunları hepsini işleteceğiz" diye konuştu.

İmar Barışı'nın ülke için faydalı olacak bir uygulama olduğuna inandığını belirten Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, bu uygulamanın kentsel dönüşümün önünü kesmemesi gerektiğine vurgu yaptı. İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ise imar barışın, hukuki anlamda yaşanan problemlerin çözüme kavuşturacağına söyledi.
Konuşmaların ardından konuşmacılar vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.