Hava Durumu

Bursa'da ırklarında en iyi köpekler belirlendi

Bursa'da, Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Sokak Köpekleri Koruma Federasyonunca "ACW-AVKIF Avrupa Köpek Irkları Şampiyonası"na Türkiye'den katılan "Nes" isimli Alman kurdu birinci oldu. Botanik Park'ta düzenlenen şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Ukrayna, Rusya, Yunanistan, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 525 köpek katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2017 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ırklarında en iyi köpekler belirlendi

Şampiyonada 7 grubun birincilerinin belirlenmesinin ardından yapılan değerlendirmede, şampiyonaya Türkiye'den katılan "Nes" isimli Alman kurdu birinciliği elde etti. Uluslararası Avrasya Köpek Irkları Federasyonu Başkanı Mustafa Helalpara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılımın yüksek olduğunu vurguladı.

Helalpara, çeşitli ırklardan köpeklerin şampiyonada boy gösterdiğini dile getirerek, "Yarışmada öncelikle her ırk, kendi grubunda yarıştı. Daha sonra 7 grubun birincileri yarıştı. En sonunda da bunların arasından seçme yapıldı." dedi. Şampiyonada birinciliği elde eden "Nes" isimli Alman kurdunun sahibi Hilal Çiloğlar da daha önce düzenlenen 10 yarışmada 9 kupa aldıklarını söyledi.

Birinci olmak için çok çalıştıklarını belirten Çiloğlar, "Tek hedefimiz dünya şampiyonluğu. Sadece o kaldı. Diğer hedeflerimizin hepsine ulaştık." diye konuştu. Şampiyonada dereceye giren diğer köpeklerin sahiplerine de kupa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.