Hava Durumu

Bursa'da iş adamı lüks aracının hava yastıkları açılmayınca kızıp...

Bursalı iş adamı geçirdiği trafik kazasında ölümden döndü. İçinde çocuklarının da bulunduğu 250 bin liralık lüks aracı ile takla atan iş adamı, otomobili perte çıktığı halde hava yastıkları açılmayınca Şahin kullanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da iş adamı lüks aracının hava yastıkları açılmayınca kızıp...

Bursa'da Melike Döner'in sahibi Eyüp Solmaz 3 ay önce Samsun Havza yolunda çocuklarıyla birlikte seyir halindeyken kaza geçirdi. Kazada işadamı ve çocukları, takla atmasına rağmen hiçbir hava yastığı açılmayan otomobilin içerisinden şans eseri hafif sıyrıklarla kurtuldu.

Kazanın ardından Solmaz'ın lüks otomobili perte ayrıldı. Ancak yetkili servis bakım ücreti ve otopark parası adı altında Solmaz'dan bin 800 lira para tahsil etti. Hava yastıkları açılmayan otomobilde fabrikasyon hata bulunduğunu iddia eden Eyüp Solmaz, lüks aracından daha güvenli olduğunu iddia ettiği 10 bin liralık Şahin marka otomobil kullanmaya başladı.

Solmaz, "2015 yılında 250 bin liraya lüks marka son model araç aldım. Bu aracı bana satarken satış temsilcisi 7 tane hava yastığı, ABS ve güvenlik için bir çok özellik olduğunu söyleyerek sattı. Bende güvenliğim için 250 bin lira vererek bu otomobili satın aldım. 3 ay önce çocuklarımla birlikte geçirdiğim kazada, 70 metre sürüklenip takla atmama rağmen otomobilin hava yastıkları açılmadı. Bu hava yastıkları biz öldükten sonra mı açılacak?. Bu konuda firmaya şikayetimi dile getirdim. Sürekli beni oyaladılar. Biz size döneceğiz ve size bu konuda açıklama yapacağız dediler. Ben bu araçta teknik bir hata olduğunu belirttim.

Kazadan sonra aracı ben en yakın servis olan Samsun'daki yetkili servise götürdüm. Buradaki yetkili servis aracı kabul etmedi. Bende bedelini kendim ödeyerek kurtarıcıyla aracımı Trabzon'daki yetkili servise götürdüm. Buradaki servis aracı kontrol ederek araca pert raporu verdi. Otomobilin kasko ve mekanik garantisi devam etmesine rağmen 2 bin lira ücret istendi. Ben bunun ne olduğunu sorduğumda hasar tespit bedeli ve otopark ücreti olduğunu söylediler. Pazarlıklar sonucunda bin 800 lira ödeyerek aracımı servisten alabildim. Ben bu araca bir çuval para öderken güvenli diye aldım. Ben yanımda 70 kişi çalışan Bursa'nın en meşhur dönercisiyim. Bu güvensizliği görünce 10 bin liraya Şahin alarak artık onunla geziyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.