Hava Durumu

Bursa'da iş insanları, 3 bakkalın veresiye defterini satın aldı

Bursa'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi üyeleri, 3 bakkaldaki veresiye defterini satın alarak, Osmanlı dönemindeki 'zimem defteri' geleneğini devam ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2020 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2020 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da iş insanları, 3 bakkalın veresiye defterini satın aldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada dernek olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde başlattığı "Biz bize yeteriz Türkiye'm" kampanyasını MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak desteklerini kaydeden Döngel, "Üyelerimiz bağımsız bir şekilde bu kampanya ya ciddi destekler sağlıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 'Evde kal' bilinci doğrultusunda, İnegöl Kaymakamlığımızdan ve İHH İnsani Yardım Vakfı İnegöl Şubesi'nden aldığımız veriler ışığında yardım kolileri dağıtıyoruz. Bu dağıtımı da Gençlik Kollarımız aracılığı ile yapmaktayız. Çok önemli gördüğümüz konulardan biri de Zimem Defteri. Zimem Defteri; bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usulü zimem defteri MÜSİAD üyeleri tarafından yaşatılıyor. Osmanlı'da varlıklı kişiler, içinde yazılı olan tüm borçları ödeyerek zimem defterlerini satın alırdı. Zimem Defteri uygulaması, MÜSİAD'ın 5'inci Genel Başkanı Nail Olpak'ın girişimleri ve üyelerimizin teveccühüyle yeniden başlatılmıştır. Yalnızca Ramazan Ayı'na özel bir olarak başlayan zimem defteri uygulaması, Genel Başkan Abdurrahman Kaan'ın üyelerimize ve varlıklı kişilere, bu kıymetli geleneği yılın 12 ayı boyunca sürdürmeleri yönündeki çağrısıyla, bir aya özel olmaktan çıkarılmıştır. Bizler MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak bu uygulamayı İnegöl'de yılın 12 ayı boyunca yapmaktayız. Bu çalışmaya destek olmak İsteyen gerek MÜSİAD Üyelerimiz, gerekse de katılmak isteyen kim var ise MÜSİAD İnegöl Şubemiz ile iletişime geçebilir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.