Bursa'nın Mudanya ilçesinde istiridye mantarı yetiştiriciliği yaygınlaşıyor.
Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaymakam Faik Oktay Sözer, Yörükali Mahallesi'nde istiridyer mantarı üretim tesislerini gezerek mantar hasadı yaptı. Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, Yörükali köyünde birlik üyesi Halil Doğan'ın mantar üretim tesislerinde Kaymakam Sözer'i davet ederek, üretim tesisleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kaymakam Sözer'e mantar üretim tesislerini gezdiren Aydoğan, üretici pazarlarının önemine işaret etti.
İşletme sahibi Halil Doğan ise, 4 ayrı özel izolasyonlu, nemlendirme, iklimlendirme, havalandırma ve aydınlatma donanımlı çadırların yanında, mantar kompostosu için özel dezenfektasyon havuzu ve ekipmanları bulunduğunu anlattı.
Halil Doğan, hasat edilen mantarların ertesi gün pazara gidene kadar 2.4 derecede özel soğuk hava odasında bekletildiğini söyledi.
Doğan, "Kültür mantarının tadı, tavuk eti gibidir. İstiridye mantarınınki ise et tadındadır. Zevkle üretim yaparak 20 ton ürün alıyorum" dedi.
Doğan, istiridye mantarının pazarda 12 liraya kadar satılığının altını çizdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa'da istiridye mantarı yetiştiriciliği yaygınlaşıyor
Bursa'nın Mudanya ilçesinde istiridye mantarı yetiştiriciliği yaygınlaşıyor.
Kaymakam Faik Oktay Sözer, Yörükali Mahallesi'nde istiridyer mantarı üretim tesislerini gezerek mantar hasadı yaptı. Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, Yörükali köyünde birlik üyesi Halil Doğan'ın mantar üretim tesislerinde Kaymakam Sözer'i davet ederek, üretim tesisleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kaymakam Sözer'e mantar üretim tesislerini gezdiren Aydoğan, üretici pazarlarının önemine işaret etti.
İşletme sahibi Halil Doğan ise, 4 ayrı özel izolasyonlu, nemlendirme, iklimlendirme, havalandırma ve aydınlatma donanımlı çadırların yanında, mantar kompostosu için özel dezenfektasyon havuzu ve ekipmanları bulunduğunu anlattı.
Halil Doğan, hasat edilen mantarların ertesi gün pazara gidene kadar 2.4 derecede özel soğuk hava odasında bekletildiğini söyledi.
Doğan, "Kültür mantarının tadı, tavuk eti gibidir. İstiridye mantarınınki ise et tadındadır. Zevkle üretim yaparak 20 ton ürün alıyorum" dedi.
Doğan, istiridye mantarının pazarda 12 liraya kadar satılığının altını çizdi.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR