Hava Durumu

Bursa'da ithal büyükbaş hayvanlar sahiplerine dağıtıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Brezilya'dan ithal edilen Angus ve Brangus cinsi besili büyükbaş hayvanlar sahiplerine teslim edildi. 

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ithal büyükbaş hayvanlar sahiplerine dağıtıldı
Özel sektörün hayvan ithalatı durdurulmasının ardından, besilik ve damızlık hayvan ithalatı devlet kurumları tarafından yapılmaya başlandı. Karacabey'de 120 adet dana sahiplerine teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından talep edilen Brazilya'dan ithal 400 bin baş besilik danalardan 17 bin 500'ü Türkiye'ye geldi. Et ve Süt Kurumu tarafından dağıtımı yapılan ve gümrük ücreti ödenmeden Brezilya’dan ithal edilen 'Angus' ve 'Brangus' cinsi besilik hayvanlar sahiplerine teslim edildi.

Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri tarafından besicilere teslim edildiğini ifade eden Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca ve ikinci Başkan Ahmet Kırmızı, Karacabey’in birçok mahallesinde hayvan hastalıkları nedeni ile karantina uygulandığından, ilçemize düşen 120 adet dana merkez birliğimizin Düzce’de kiraladığı damlarda 22 günlük karantinayı geçirdikten sonra ilçemize getirilerek hayvan sahipleri İhsan Aydın ve Serdar Ün’e bedelleri alınarak teslim edildi. İkinci partide istenilen 625 adet ithal hayvanların talep listeleri birliğimiz tarafından alınarak merkez birliğimize gönderdik."şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.