Hava Durumu

Bursa'da "iyi fikir"ler ödüllerini aldı

Uludağ Üniversitesi, geleceğin projecileri olan "iyi fikir"li lise ve üniversite öğrencilerini ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2018 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da "iyi fikir"ler ödüllerini aldı

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, "Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri" çerçevesinde düzenlenen "İyi Fikir" yarışmasında fikir ve iş projeleriyle jüri önünde ter döktü. Önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yazılım, üretim ve hizmet alanlarında iş fikirlerini yarıştırdıkları elemeler bu yıl oldukça çekişmeli geçti. Finale çıkma hakkını elde eden sekiz ekip, jüri önünde fikirlerini ayrıntılarıyla anlattı. Akademisyen ve iş dünyasının temsilcilerinden oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonunda Mert Demirel "Görüntü işleme ve sensör destekli akıllı ziraî mücadele sistemi" ile birinci; Meliha Yeşilot "Girişimci öğretmen" projesiyle ikinci; Tufan Can Ulu, Ahcen Bouhari ve Abdullah Burhan'dan oluşan ekip de "Entemopatojen nematodes (EPN) ile hidrofil bez uygulaması" adlı projeleriyle üçüncü seçildi.

Ekiplere ödüllerini Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay verdi. Ulcay, Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, birinciye 150 bin TL, ikinciye 75 bin TL, üçüncüye 30 bin TL'lik proje desteğinin yanı sıra 10, 5 ve 2 bin 500 TL'lik çeklerini de takdim etti.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, bugüne dek sadece üniversite öğrencileri arasında düzenlediği "İyi Fikir" yarışmasını bu yıl ilk kez lise öğrencilerine de açtı. Bursa'daki özel ve devlet liselerinden toplam 52 projenin başvurduğu yarışmada, 100 üzerinden 75 ve üzeri alan altı proje, derecelendirme yapılmaksızın ödüle layık görüldü. Ödül alan ekiplere dizüstü bilgisayar hediye edildi. Ödül alan ekipler ve okulları şöyle:

Osman Sarı (Ali Karasu Anadolu Lisesi); Sinan Coşkun (Turgay Şengöz Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi); Sinan Coşkun (Özel Bursa Sınav Koleji); Serkan Kalaycıoğlu-Mert Tamer Özdemir-Onur Bahtiyar (Nurhayati Kurtcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi); Fuat Kara-Hamza Enes Hocaoğlu (Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi); Fatma Albayrak (Özel Bursa Meltem Okulları).

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.