Hava Durumu

Bursa'da kadın muhtar mahallenin kurtarıcısı oldu!

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinin tek kadın muhtarı olan Sevim Alkış, 4 yılda mahallenin kurtarıcısı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2018 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kadın muhtar mahallenin kurtarıcısı oldu!

53 yaşındaki 2 çocuk annesi Sevim Alkış, 2014 seçimlerinde çevresinin ve ailesinin ısrarı üzerine Büyükorhan Hacıahmetler Mahallesi muhtar adayı oldu. 2014 seçimlerinde bütün mahallenin desteğini olarak tek aday olarak muhtarlığa seçildi. Alkış, bir muhtarın yapması gereken işlerden çok daha fazlasını birlikte yaşadığı mahallelileri için yaparak gönüllere taht kurdu. Dulluk maaşı almak isteyen kadınlara yol gösteren Alkış, bugüne kadar 4 çiftin de dünya evine girmesine katkıda bulundu. Alkış'ın en büyük hedefi, başta Büyükorhan kadınları olmak üzere, Orhaneli, Keles, Harmancık ilçesinde yaşayan kadınlar ile birlikte 'Kadınlar Derneği' kurmak.

Alkış, "30 yıldır mahallemin su meselesi vardı. Yaptığım proje sonrasında gerekli yerlere sondaj vurdurarak 3 ay süre içerisinde mahallemin su meselesini kökten çözüme kavuşturdum. Mahallemizin alt yapı meselesi kalmadı. 2014 öncesinde mahallemizin yollarını bakımsızdı, bunun çalışmasını yaparak yollarımız sıcak asfalta kavuştu ve bizzat asfalt çalışlarında bende yer aldım.

Alkış, "Oturdum teker teker proje hazırladım. 7 projemden 6'sını gerçekleştirdim. Allah izin verirse, bu projelerimden en sonuncusu olan 'Kadınlar Derneği' hayalimi gerçekleştireceğim. Başta Büyükorhan'lı kadınlar olmak üzere komşu ilçelerimizi de bu derneğe katacağım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.