Hava Durumu

Bursa'da kadın seyisler yetişiyor

Bursa'da 'Kadın seyisler yetişiyor' projesi ile kırsal alanda kadınların meslek edinmesi için başlatılan eğitimler için başvurular başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kadın seyisler yetişiyor

Eğitime katılmak isteyen kadınlar, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine 28 Ağustos - 19 Eylül 2017 tarihleri arasında bireysel olarak başvuruda bulunacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübü Derneği At Yetiştiriciliği ve Yarışları İktisadi İşletmesi (TJK) ve İşkur ortaklığı ile kırsalda kadınlar için tarım dışı istihdam ortamı sağlanması amacı ile 'Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor' projesi başladı. 'Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor' projesi 'Atlar Emin Ellerde' sloganıyla ilk olarak Elazığ'da uygulandı ve 40 kadına 46 gün seyislik eğitimi verilerek başarılı bir şekilde tamamlandı.

Aralarında mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 40 kadın Türkiye'nin ilk lisanslı kadın seyisleri sertifikasına sahip oldu. 170 saat teorik 190 saat pratik olmak üzere toplamda 360 saatlik "At Yarışları Yönetmeliği Modüler Seyislik Eğitimi" verilen proje, kapsamı daha da geliştirilerek hipodromu olan İstanbul, Bursa, Adana, Kocaeli, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Ankara illerinde de uygulanacak.

Bursa 'da uygulanacak "Kırsalda Kadın Seyisler Yetişiyor" projesine katılmak isteyen adaylar 28 Ağustos-19 Eylül 2017 tarihleri arasında İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurularını şahsen yapabilecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.