Hava Durumu

Bursa'da kadınlar istediği yerde inebilecek

Bursa, otobüs ile seyahat eden kadın yolcuların güzergah üzerinde durak harici istediği noktada inme uygulamasına geçti.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kadınlar istediği yerde inebilecek

Kadınların durak dışında istedikleri yerde inmelerine imkan tanıyan uygulama Bursa'da da başlıyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı meclis toplantısında gündeme gelen madde, oybirliğiyle kabul edildi. Daha önce birçok ilde uygulanmaya başlanan ve Bursa'da da gündeme gelen uygulamayla kadın yolcular akşam 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında durak beklemeden istedikleri yerde otobüsten inebilecek.

İETT de geçtiğimiz kasım ayında söz konusu uygulamayı başlatmıştı. Özellikle geç saatlerde sokakta kadına yönelik şiddeti ve olası tehlikeleri azaltmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne verilen konuyla ilgili önerge mecliste oybirliğiyle kabul edilmiş, vatandaşlar uygulamadan çok memnun kalmıştı.

Uygulama Bursalı hanımlara da rahat bir nefes aldıracak.

KENT ORMANI DEĞİŞİYOR

Belediye Meclisi'nde Burfaş'a 10 yıllığına verilen Kent Ormanı'nın tahsis süresi de 20 yıla çıkarıldı. Burfaş'a yapılacak yeni projelerle ilgili 20 milyon lira kredi kullanılması için yetki verildi. Kent Ormanı'na Türkiye'nin en uzun hattına sahip olacak 2 kilometrelik bir Zıp Line hattı yapacak. Hat, Hüdavendigar Parkı'nda son bulacak. 700 metre ile yine Türkiye'nin en uzun hattına sahip Dağ Treni de yapılacak. Ayrıca çocuklar ve gençler için de bir Macera Parkı da inşa edilecek. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan bu projelerin maliyeti 10 milyon lira olacak. (Rabia DENİZ'in haberi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.