Hava Durumu

Bursa'da kahvehanelere 4 bin kitaplık kütüphane

Bursa'da başlatılan kahvehaneden kıraathaneye' projesi aralıksız devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2018 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kahvehanelere 4 bin kitaplık kütüphane

Yıldırım Belediyesi, ilçenin sosyal dönüşümü için başlattığı 'kahvehaneden kıraathaneye' projesi kapsamında 40 kahvehaneye 4 bin kitaplık kütüphane kurdu.

Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak hedefiyle, Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası işbirliğiyle başlattığı 'kahvehaneden kıraathaneye' projesi aralıksız devam ediyor. İki yıl önce başlayan proje kapsamında 30'u Yıldırım'da, 10'u ise kardeş şehir Eruh'ta olmak üzere 40 kıraathanede kitaplıklar oluşturuldu. Kıraathanelere özgün işlevini yeniden kazandırmak için yürütülen proje kapsamında oluşturulan kitaplıkların yanı sıra sohbet etkinlikleri düzenleniyor. Kıraathaneye dönüştürülen mekanlarda Yıldırımlılarla bir araya gelen ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihimizin gizli kalmış, üstü örtülmüş yanlarını vatandaşlara aktarıyor.

Kıraathanelerin en önemli kültürel zenginliklerimizden birisi olmasına rağmen zamanla bu işlevini yitirdiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Adından da anlaşılacağı üzere; insanların gazete, dergi, kitap okuduğu, sohbet ettiği temiz ve nezih mekanlar olarak uzun yıllar boyunca kültürümüzün önemli unsurlarından olan kıraathaneler, zamanla maalesef bu işlerini yitirerek toplumca tasvip edilmeyen, insanlarımızın en değerliği hazinemiz olan zamanını öldürdüğü, kötü alışkanlıklar edindiği mekanlar haline geldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği gibi kıraathaneleri bu durumdan kurtarmak zorundayız. Bu amaçla 2 yıl önce başlattığımız 'kahvehaneden kıraathaneye' projemiz kapsamında 40 kıraathanede 4 bin kitaplık kütüphane oluşturduk. 3 binin üzerinde insanımızın katılımı ile sohbetler düzenledik. Süreklilik kazandırdığımız projemizi daha da yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.