Hava Durumu

Bursa'da kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı

Uludağ’da mart ayında etkili olan kar yağışı sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı. Uludağ yolunda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, jandarma zincirsiz araçların çıkmasına izin vermedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2015 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2015 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı
Foto Galeri için tıklayınız
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Uludağ’da etkili olan yoğun sis ve kar yağışı, mart ayında vatandaşlara sürpriz yaptı. Uludağ’a çıkmak isteyen sürücüler zor anlar yaşadı. Zinciri olmayan araçların trafiği kilitlemesi sebebiyle uzun araç kuyrukları oluştu. Jandarma ekipleri, araçların zincirsiz çıkmalarına izin vermedi. Belediye ekipleri, kar süpürme araçlarıyla yolları temizliyor. 



“MART KARI SÜRPRİZ OLDU”

Mart ayında kar beklemediklerini belirten sürücüler, “Son birkaç yıl dır mart ayında kar yağmamıştı. Kar beklemediğimiz için zincirsiz yola çıkmıştık” dedi.

Uludağ’a kiraladıkları araçla çıkmak isteyen Rus turistler ise, mart ayında bu kadar kar beklemediklerini ifade ederek, “Uludağ’a çıkacağız. Aracımızda kar lastiği yokmuş. Şimdi zincir takıyoruz. Uludağ çok güzel” diye konuştu.

Öte yandan Uludağ’da kar kalınlığı 150 santimetreyi geçerken, hava sıcaklığı -2 dereceye kadar düştü. Uludağ’da kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceği belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.