Hava Durumu

Bursa'da karşılıksız çek çetesine 3 tutuklama!

Bursa’da gece kulübünde eğlence karşılığında kandırdıkları dar gelirli vatandaşların üzerine kurdukları şirketlerle bankalardan çek karnesi çıkarıp bu çeklerle 1 milyon 668 bin liralık vurgun yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklandı. 

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da karşılıksız çek çetesine 3 tutuklama!
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 1 yıldır sürdürülen soruşturma kapsamında Diyarbakır kökenli oldukları belirlenen bazı kişilerin Bursa, Ankara, Eskişehir, Balıkesir ve Aydın’da dar gelirli vatandaşların üzerine şirket kurdukları, şirketler üzerine de bazı bankalardan çek karnesi çıkarıp bu çekleri kullanarak ev, araba ve arsa aldıkları, bu taşınmaz malları 3. kişiler üzerine yaptıkları, ayrıca yine çekleri kullanarak aldıkları inşaat ve tekstil ürünlerini değerinden ucuza piyasada satıp haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon için geçtiğimiz gün düğmeye basan Mali Polis, aralarında Bursa’nın da bulunduğu 5 ilde 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Çete lideri Taner K. (40) Eskişehir’de yakalanarak Bursa’ya getirildi. Taner K.’nın bulunduğu evde yapılan aramada bir adet tabanca ile çok sayıda çek ve başka kişilere ait kredi kartları bulundu.

Diğer örgüt üyelerinin Antalya Manavgat’ta tatil yaptıkları lüks villayı da tespit eden mali polis buraya da operasyon düzenledi. Örgüt yöneticisi ve üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan aralarında banka memurlarının da bulunduğu 11 kişiden 7’si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken "Suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından adliyeye sevk edilen örgüt lideri Taner K. ile örgütün muhasebe işlerini yaptığı belirtilen Melike A., çekleri piyasaya dağıtan Mehmet Y. tutuklanırken Muammer K. ise serbest bırakıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.