Hava Durumu

Bursa'da katil zanlısı yakalandı, mahalleli rahat nefes aldı

Bursa'da 12 yıl önce 2 bilezik yüzünden işlenen cinayetin aydınlatılması, olayın gerçekleştiği mahalle sakinlerini de rahatlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da katil zanlısı yakalandı, mahalleli rahat nefes aldı
Öldürülen 1 çocuk annesi Havva Öksüzoğlu’nun, sessiz sakin dışarıya bile çıkmayan biri olduğunu belirten ev sahibi, olay günü cinayeti işlediği belirtilen Murat K.’nın eşi ile birlikte misafirliğe geldiğini, Öksüzoğlu’nun evinde kahvaltı yapıp çekirdek yediklerini, cinayetin ortaya çıkmasının ardından binanın kapı otomatiği kablolarının kesilmiş halde bulunduğunu söyledi.

8 AYLIK BEBEĞİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre, 2 Temmuz 2004 tarihinde Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi Sertel çıkmazında meydana gelen olayda, iddiaya göre o zaman 28 yaşındaki Havva Öksüzoğlu komşusu Murat K. tarafından 8 aylık bebeğinin gözleri önünde boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Talihsiz kadının kolundaki 2 bilezik için cinayeti işleyen Murat K. bunları kuyumcuya satıp kayıplara karıştı. Kuyumcunun ifadesi ve şahsın ortadan kaybolması üzerine olayı Murat K.'nın gerçekleştirdiği tespit edildi. Olaydan sonra kayıplara karışan Murat K. sahte kimlikle kendisine yeni bir hayat kurdu. Dosya ise faili firar olarak tozlu raflara kaldırıldı. Cinayet Masası dedektifleri, eski olaylarla ilgili dosyaları 2 ay önce yeniden açtı. Murat K.'nın akrabalarına ulaşıldı. Onların ifadeleri ve bağlantılarından Murat K.'ya ulaşıldı. Şahsın Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde elektrikçilik yaptığı belirlendi. Kendisine sahte kimlikle yeni bir hayat kuran Murat K. karşısında cinayet masası dedektiflerini görünce büyük şok yaşadı. Murat K. pişmanlığını dile getirdi. Olayın aydınlatılmasında 12 yıldır Cinayet Masası'nda çalışmaya devam eden İsmet Y. isimli bir polis memurunun da katkısı olduğu belirtildi. Hakkında düzenlenen, "kasten adam öldürmek ve gasp" evrakıyla adliyeye sevk edilen Murat K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.



12 SENE SONRA KOMŞULARI RAHATLADI

Tek çocuk annesi Havva Öksüzoğlu’nun Sıracevizler Mahallesi Sertel çıkmazındaki komşuları da olayın seneler sonra aydınlatılmasının ardından rahatladı. 12 sene önce 3. kattaki daireyi kiralamak için kocasıyla birlikte gelen Havva Öksüzoğlu’nun kendi halinde çok sessiz biri olduğunu anlatan ev sahibi Hadiye Kaya (52), katil zanlısının 12 sene sonra yakalandığını duyunca şaşkına döndü. 

Zanlı Murat K.’nın Havva Öksüzoğlu’nun eski oturduğu mahalleden komşusu olduğunu belirten Kaya, ”Onlar Havva’nın eski mahallesinden komşusuydu. Gelip gidiyorlardı. Olay günü eşi ile birlikte geldi. Sabah kahvaltı yaptılar televizyonun sesini sonuna kadar açmışlardı. Biz işe gittik. Cinayet öğleden sonra olmuş. Akşam işten dönen kocası bulmuştu. O gün katil, eşi ile birlikte gelmişti. Birlikte çekirdek bile yemişler. Kızın kolunda iki tane bileziği vardı onu istemişler vermeyince öldürmüşler. Biz geldiğimizde dış kapı otomatiğinin kabloları bile kesilmiş haldeydi. Olaydan sonra eşi buralarda duramadı. Çocuğu da alıp gitmiş. Sonra çocuğu yetimhaneye bıraktığını duyduk. Senelerce çocuk ne haldedir diye merak ettik” dedi. 
Cinayetin aydınlatılmış olmasının kendisini rahatlattığını ifade eden ev sahibi Kaya, ”Yazık kızcağız öldürüldüğünde 28 yaşındaydı. 8 aylık bebeği vardı. Yakalanması çok iyi olmuş ama daha erken yakalanmalıydı” diye konuştu.

42 senedir aynı sokakta oturan 65 yaşındaki boya ustası Ahmet Ateşlioğlu ise “Kadının evine misafir olarak gelmişler bileziği almak için öldürdüler. Kocası olaydan sonra tası tarağı toplayıp gitti buralardan katilin yakalandığını haberlerden öğrendik. Çok sevindik keşke daha önce yakalansaydı” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.