Hava Durumu

Bursa'da kent bostanı açıldı!

Nilüfer Belediyesi, Ürünlü Mahallesi’nde ekolojik tarımın yapılacağı 5 bin metrekarelik alanda kent bostanı açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kent bostanı açıldı!
Kent bostanının açılışının ardından el traktörünün başına geçen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 64 metrekarelik hobi bahçenin toprağını sürdü. Bozbey, ayrıca özürlü vatandaşlarla birlikte bostanda biber ekip çiçek dikti.

Farklı projelere imza atan Nilüfer Belediyesi, Ürünlü Mahallesi’nde ekolojik tarıma göre üretimin yapılacağı kent bostanları projesini hayata geçirdi. 5 bin metrekarelik arazide oluşturulan 64 metrekarelik 67 bahçede vatandaşlar kırsalla buluşacak.

Kent bostanlarındaki bahçelerin bir bölümü mahalle komitelerine ve Nilüfer Belediyesi Bizim Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin kullanımına sunuldu. Diğer bahçelerde de ekolojik tarım yapılacak. Bölgeyi ziyaret etmek isteyenlere ekolojik tarım ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelere de yapılacak.
Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen kent bostanları törenle açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Bilecik Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, CHP Bursa Eski Milletvekili İlhan Demiröz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle komiteleri üyeleri ve çok sayıda vatandaşın iştirakiyle kent bostanlarının açılışı yapıldı.

Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bozbey, hedeflerinin kırsal ile kentliyi buluşturmak olduğunu söyledi. Nilüfer Belediyesi olarak, gıda üretiminin çevre ile uyumlu, ekolojiye dost tarım sistemleriyle olması gerektiğine inandıklarını belirten Bozbey, “Sağlıklı bir hayat için gerekli olan sağlıklı gıdaya, havayı, suyu ve toprağı kirletmeyen doğal ve sürdürülebilir tarım ile ulaşmak mümkün. Belediye olarak her zaman iyi tarım uygulamalarına ve ekolojik tarıma önem ve destek verdik. Özellikle kırsalımızın geleneksel uygulamalarını, kültürel değerlerini destekliyoruz. Ürünlü’de 5 bin metrekarelik arazide kurulan kent bostanları da Nilüferimiz’e değer katan bir projedir. Burada hedefimiz şehir insanı ile köylüleri buluşturmak. Bir yandan kırsaldaki çiftçilerimizin üretimini desteklerken, diğer yandan şehirlilere de ekolojik tarıma göre üretim yapabileceğini öğretmek istiyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü ve Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay, hızlı büyümenin tarım alanlarını yok ettiğine dikkat çekerek, “Hızla büyüyen kentlerde bostanlar boşaltılıyor, beton yığınları yükseliyor. Kır ürettikçe şehirli karnını doyurabilir. Biz kır üretime devam etsin, kentli kırı ziyaret etsin istiyoruz. Burada kentlilere ekolojik tarımı öğreterek, ürettiklerimizi birlikte tüketmek istiyoruz. Çocuklarımız gençlerimizi toprakla buluşturmak istiyoruz. Güneş paneli projesiyle kendi enerjisini, ısısını üretecek bir tesis haline getireceğiz” diye konuştu. 
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Günalp da, kent bostanları projesinin yeni bir hayat tarzı oluşturacağını bildirdi.
Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, yapılan çalışmanın örnek olması gerektiğini belirtti. Kazıcı, “Tarım alanlarının yok olduğu bir dönemde böyle bir çalışma yapılması çok önemli. Bu proje umarım örnek olur ve insanları özüne döndürür” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği projenen çevreye saygı niteliği taşıdığını belirtti. Her belediyenin böyle bir projeyi hayata geçirmesi gerektiğini söyleyen Ataç, “Toprağa değen herkes mutlu olur” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.