Hava Durumu

Bursa'da kentsel dönüşüm aralıksız sürüyor

İlçenin yarısına yakınında imar planlarını yeniden düzenleyerek Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi'nin prestijli projesi olan Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2017 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2017 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kentsel dönüşüm aralıksız sürüyor


Bursa'nın Yıldırım ilçesinin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm çalışmaları arasından Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şehrin en önemli problemi olan plansız yapılaşma konusunda alınan cesur kararları birer birer hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Mevlana Mahallemizde startını verdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımızla, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza çok daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için inşaatımıza başladık. Tüm hızıyla süren çalışmalarımda öncelikli olarak, depreme karşı 'jet grout' sistemiyle zemini daha güçlendirme uygulaması yaptık. Ardından inşaat alanında konutlarımızın temellerini atarak projemizde aşamaları hızlıca kat edeceğiz. Projenin diğer etabında da zemin ıslahı ve jet grout çalışmalarımız sürüyor. Birinci etapta üreteceğimiz 850 konutu ve ticari alanları, 2018 yılının Temmuz-Ağustos döneminde uzlaşma sağladığımız vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Amacımız, kentsel dönüşümde nitelikli ve modern alanlar oluştururken, yalıtımından güvenliğine kadar her türlü detayın göz önünde bulundurulduğu rezidans standartlarında konutları bu projemizde hemşehrilerimizin kullanımına sunmak" dedi.

"Kentsel dönüşümün hayata kattığı değeri görecekler"
Yıldırım'da yaşayan insanları hayal ettikleri gibi standartları yüksek bir yaşama kavuşturmak adına kentsel dönüşüm çalışmalarına şekil verdiklerini işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımız tamamlanmaya başladıkça insanlarımız kentsel dönüşümün hayatımıza ne kadar büyük değer kattığını, çocuklarımızın güvenli ve daha iyi bir alanda yaşamalarının ne kadar önemli olduğunu görecekler. Ankara Yolu'nun alt kısmındaki altı mahallemizde kalan 450 hektarlık alanda yaptığımız plan değişikliği ile bu bölgeye 8 kat imar izni aldık. Bu mahallelerde yaşayan insanlarımızın arzu ettikleri, hayal ettikleri konutlarla beraber okul alanları, sağlık alanları, park alanları, kapalı pazar alanları, geniş yollar, ticari alanlar ve sosyal tesisler bu bölgede olacak. 6 mahalleye vermiş olduğumuz imar hakkıyla da insanlarımızın sahip oldukları mülkleri çok daha kıymetli hale gelmiş oldu" diye konuştu.



Gönüllülük esasına göre yapılıyor
Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarla yürütülen görüşmeler esnasında gönüllülük ilkesini esas alarak insanların rızasını almaya önem verdiklerini dile getiren Başkan Edebali, "Yıldırım'da dönüşümü vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Hemşehrilerimizin yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının 'gönüllü' kentsel dönüşüm olduğunu bilmesini özellikle istiyoruz. İnsanlarımızı zorlayıcı, kamulaştırma yoluyla yaşadıkları bölgeleri terk etmeleri konusunda baskı yapan bir anlayışla değil, gönül rızalarını alarak, uzlaşarak vatandaşlarımızın yerlerini kıymetli hale getirerek tekrar aynı bölgede yaşamaya devam etmelerini sağlayacak felsefeyle adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunun uzmanı olarak standartları yüksek bir planlama yaptık. Yıldırım'da her yeni gün yukarı bir seviye, yeni bir aşamadır. Yıldırım'ı daha yaşanabilir, yarınların şehri yapmak için tüm çalışmalarımızı ekibimizle birlikte sürdürüyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.