Hava Durumu

Bursa'da kentsel dönüşüm rötar yaptı

Kentsel dönüşümde öncelikli şehirler arasında yer alan Bursa'da, devlet ilk balyozu Çekirge'de bugün kendisine vuracaktı. 33 ilde 150 kamu binasının aynı anda törenle yıkılması planlanırken, sadece Bursa'daki (Maliye lojmanları) yıkımlar 15 Ekim'e ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2012 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2012 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kentsel dönüşüm rötar yaptı

Kadir Güzel'in köşe yazısı için tıklayınız...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 5 Ekim'de yıkımına başlanacak kamu binalarını belirlemişti. 33 ildeki 150 kamu binasının törenle yıkılacağı dönüşüm kapsamında en fazla yıkım İstanbul'da yapılacak. 40 bin binanın yıkılması planlanan Bursa'da ise 15 Ekim tarihine ertelenen dönüşüm, Çekirge'deki Maliye Bakanlığı lojmanlarından başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 Ekim'de Bursa'da düzenleyeceği "Kentsel Dönüşüm Sektörleri" toplantısında törenle gerçekleştirilecek olan yıkım, Defterdarlık'ın belirlediği 26 çürük konutu kapsıyor. Bu arada, dayanıksız olduğu belirlenen kamu binaları arasında karargah, emniyet müdürlüğü hizmet binası, ilköğretim okulu, devlet ve kadın doğum hastanesi, sağlık ocağı ve lojmanlar var. Afet riski altındaki alanların 20 yıllık süreçte dönüştürüleceği proje, 33 ilde aynı anda başlatılacak.

Dinamit kullanılacak
Dönüşümde ilk yıkımlar; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da yapılacak. Yıkımlarda, iş makinelerinin yanı sıra dinamit başta olmak üzere çeşitli patlatma yöntemleri kullanılacak. Dönüşüm kapsamında en fazla yıkım İstanbul'da yapılacak.

Bursa'da ilk yıkım Çekirge'de

İstanbul dışındaki illerde yıkılacak yerler ise şöyle: "Ankara'da MSB lojmanı, Aydın'da Kadın Doğum Hastanesi ve Jandarma Karakolu Hizmet binası, Balıkesir'de 6. Ana Jet Üs Komutanlığı lojmanları, Bitlis Emniyet Ana hizmet Binası, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü lojmanı, Bursa Çekirge Maliye lojmanları, Denizli 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Elazığ Jandarma Komando Bölük Komutanlığı hizmet binası, Hatay İl Tarım Müdürlüğü hizmet binası ve MSB misafirhanesi, İzmir Hava Teknik Okullar Komutanlığı lojmanları, Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü lojmanları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, Kırşehir Kadın Doğum Hastanesi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, Van İller Bankası Bölge Müdürlüğü hizmet binası."
 

Kadir GÜZEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.