Hava Durumu

Bursa'da kivi rekoltesinde 3 bin ton

Bursa'nın Orhangazi ilçesi'nde kivi hasat dönemi yaklaşıyor. Geçen yıl 2 bin ton civarında gerçekleşen rekoltenin bu yıl 3 bin ton olması bekleniyor. Kivi hasadı kasım ayında başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2017 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kivi rekoltesinde 3 bin ton

Orhangazi'de son yıllarda artan kivi üretiminde üreticiler bu yılki rekolteden umutlu. Yalova bölgesinden yavaş yavaş Orhangazi bölgesine kayan kivi üreticiliğinde her yıl hem ekim alanları, hem de rekoltede artış gösteriyor. Orhangazi'de özellikle ovanın yanı sıra Gürle altı bölgesinde çok sayıda üreticinin kivi üretimi yapmaya başladığı Orhangazi'de hasat dönemi kasım ayında başlıyor.

BU YILKİ REKOLTE HEDEFİ 3 BİN TON

Her yıl düzenli bir şekilde üretimi artan kivi ile ilgili olarak Orhangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce açıklanan verilere göre, bu yıl bin 255 dekar alanda kivi üretimi yapılıyor. Geçen yıl 2 bin tonun biraz üzerinde üretimin yapıldığı Orhangazi genelinde bu yıl kivi üretiminin 3 bin tonu bulması bekleniyor. Öte yandan, kivi üretim alanlarında da her yıl artış yaşanıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü geçen yıla oranla bu yıl ilçede kivi üretim alanlarının da arttığını ifade etti.

DALINDAN 2.5 İLE 3 TL ARASI ALICI BULUYOR

Hasat mevsiminin başlayacağı kasım ayından önce Orhangazi'de kivi fiyatları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Genellikle dalından satışların yapıldığı kivi, bu yıl kilogramı 2.5 ile 3 TL arasında alıcı buluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.