Hava Durumu

Bursa'da KOBİ'lere devletten 1 milyon lira destek

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğiyle KOBİ Gelişim Destek Programının (KOBİGEL) tanıtımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da KOBİ'lere devletten 1 milyon lira destek

İTSO toplantı salonunda düzenlenen programa İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, yönetim kurulu üyeleri ile oda üyeleri katıldı. Metin Anıl, "İnegöl çok dinamik, ekonomik seviyesi çok ilden yüksek. Dış ticaret hacmi her geçen gün artan, üç tane OSB'si, bir tane ıslah yolunda OSB'si olan, mobilyada Türkiye'nin başkenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen bir sanayi şehridir. Tabii bu sanayi şehrinin önünü açmak, yatırımlarını hızlandırmak, dış ticaretini geliştirmek için çalışıyoruz. İnegöl'ün ekonomik yapısı, hepinizin içinde olduğu ve bildiğiniz üzere küçük ve orta boy işletmelerden kuruludur. Bu küçük ve orta boy işletmeleri geliştirme ve bir adım daha öteye taşıma adına 2011 yılında KOSGEB ile bir anlaşma yaptık. Bizim küçük ve orta boy işletme sahibi arkadaşlarımız ve çalışanlarımız KOSGEB hizmetleri almak için Bursa'ya gitmesinler, İnegöl'de bu hizmeti alsınlar istedik. Odamız bünyesinde KOSGEB temsilciliğini kurduk. KOSGEB'de işi olan arkadaşlarımızın Bursa'ya gitmesine lüzum kalmadı. Artık bu hizmeti İnegöl'den veriyoruz. Her yıl 3 grupta uygulamalı girişimcilik düzenliyoruz" dedi.

Başkan Metin Anıl, "12 Eylül tarihinde başvuruya açılan ve 20 Ekim'e kadar süresi olan bir KOBİ Gelişim Destek programı var. Bu 8 farklı konu üzerine çağrıya çıktı. Söz konusu destek programı, imalat sanayii sektöründe faaliyet gösteren firmalara 300 bin lirası geri ödemesiz, 700 bin lirası geri ödemeli olmak üzere 1 milyon TL'ye kadar destekler sağlayan bir programdır. KOSGEB'den gelen arkadaşlarımız bu programın detayları ile alakalı bilgilendirmelerde bulunacaklar. KOSGEB'in sağladığı bu desteğin 'Gel müracaat yap, paranı al' şeklinde olmadığını biliyoruz. Bunun bir prosedürü var. Bu prosedüre göre çalışmalarımızı yapacağız. İnegöl bu hibe ve destekten umduğumuz kadar faydalansın ve KOBİ olarak çalışan arkadaşlarımız kendilerini büyüterek yollarına devam ederler" diye konuştu.
İnegöl'e 20 milyon lira kredi faiz desteği

KOBİ Gelişim Destek Programının (KOBİGEL) tanıtımını yapan KOBİ Uzmanı Erdem Seçkin Bayır, "2017 yılı Eylül ayına kadar KOSGEB Bursa Müdürlüğü olarak Bursa'da işletmelere 33,5 milyon lira hibe desteği verdik. Yıl sonu itibariyle hedefimiz bu rakamın 50 milyon liraya ulaşmasıdır. İnegöl'e ise eylül ayına kadar 20 milyon lira kredi faiz desteği verdik. Bursa genelinde 298 milyon lira kredi faiz desteği verildi. Bursa'da en fazla kredi desteği alan ilçe 98 milyon lira ise Osmangazi'dir. Ayrıca Bursa'da 9 milyon lira girişimci desteği dağıttık. Proje başvuru tarihleri 11 Eylül - 20 Ekim 2017. Başvuru sistemi 20 Ekim 2017 günü saat 23:59'da başvuruya kapatılacak. Bu tarih ve saate kadar sistem üzerinden onaylanmayan projeler değerlendirmeye alınmayacak. Çağrı bütçesi 500 milyon lira" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.