Hava Durumu

Bursa'da köylü kadınlar, okuma yazma öğreniyor

Bursa'nın, 850 metre rakımlı Katırlı Dağları üzerinde bulunan kırsal Dışkaya Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, Gürsü Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursta okuma yazma öğreniyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2018 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da köylü kadınlar, okuma yazma öğreniyor

Kursa katılan 47 yaşındaki Selma Aksaray, "Köyde hayvancılık yapıyoruz. Keçi, koyun güdüyoruz. Yazın yaylada, kışın ise köydeyiz. Okuma yazma öğrenemedim diye çok üzülüyordum. Gençlere, çocuklara, yaşlılara herkese okumalarını tavsiye ediyorum. Hayvan gütmeye gittiğimde okuma yazma bilmediğim için bir şey okuyamıyorum. Bakıp duruyorum. Okuma yazma bilsem, okurum vakit geçer, canım sıkılmaz" dedi.

34 yaşındaki Sevda Aydoğdu ise "Okuma yazma öğreneceğim için çok mutluyum. Öğretmenimiz çok iyi, bizimle tek tek ilgileniyor. Ailem beni okula göndermedi. Çok üzüldüm, ağladım. Telefondan mesaj geliyor; eşime, çocuklarıma soruyorum 'ne yazıyor?' diye. Bir yere gittiğimde okuma yazma bilmediğim için çok sıkıntı yaşıyorum. Okuma yazma öğrenmeyi çok istiyorum. Öğrendikten sonra mesajlarımı kendim okuyacağım" dedi.

Gürsu Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapan öğretmen Şükran Yılmaz da "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğine 8 öğrencimiz katılıyor. Öğrencilerimiz mutlu ve memnunlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.