Hava Durumu

Bursa'da koyun hırsızları bakın nasıl yakalandı?

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, koyun hırsızlarını aracın düşen parçası ele verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2015 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 22:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da koyun hırsızları bakın nasıl yakalandı?
Edinilen bilgiye göre, cumartesi günü, Kümeevler mevkiindeki ağılında bulunan 250 küçükbaş hayvanını bırakıp yakındaki evine yemeğe giden Hüseyin Uğurlu, döndüğünde koyun sürüsünde eksik olduğunu görünce jandarmaya haber verdi.

Jandarma ekipleri, olay yerinde, bir araca ait hoparlör parçası buldu. Jandarma, oto yedek parça satışı yapan bir iş yeri yetkilisi ile görüşerek, parçanın 2000-2006 modelleri arası Fiat Doblo marka araçlarda kullanıldığını tespit etti. Hayvanları çalan kişi veya kişilerin bu parçanın eksik olduğunu fark etmeleri halinde yenisini almak isteyeceklerini düşünen jandarma, ilçe merkezinde bulunan yedek parça dükkanlarının önünde nöbet tuttu. Bir yandan da olay bölgesine yakın noktalardaki kamera görüntüleri incelemeye alındı.

ARAÇTAKİ KOKU İKİNCİ DELİL

Bursa plakalı fiat doblo marka bir aracın sahibinin yedek parça satışı yapan iş yerinden hoparlör kapağı almak istemesi üzerine araç incelemeye alındı. Yapılan incelemede, aracın bagaj hoparlör kapağının olmadığı, bagaj kısmı yıkanmasına rağmen hayvan kokusunun halen mevcut olduğu görüldü. Ayrıca aracın stop lambasının ve tamponunun kırık olduğu belirlendi.

Araç sahibi, cumartesi günü saat 11:00 sıralarında küçük oğlu İ.O.’nın aracı eve getirdiğini söyledi. Sürücü, hoparlör kapağının kırık olduğunu görünce, uyuyan oğlunu uyandırıp sormak yerine aracı tamire getirdiğini beyan etti. Bunun üzerine şüpheli İ.O, kardeşi İ.O. ile birlikte yakalanarak göz altına alındı.



Şüphelilerden İ.O, ifadesinde, H.U.’ya ait ağıla kardeşi İ.O. ile birlikte giderek 5 kuzu ve 1 koyunu çaldıklarını, daha sonra Bursa'da 600 TL karşılığında sattıklarını itiraf etti. Hacivat Mahallesi'nde ağılı bulunan R.E. isimli şahıstan çalıntı hayvanlar alınarak, sahibine teslim edildi. Koyunlarına kavuşan Hüseyin Uğurlu, jandarma ekiplerine teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.