Hava Durumu

Bursa'da kullanılmayan okul binalarına yıkım izni

Yenişehir'de taşımalı sisteme geçilmesiyle atıl durumda kalan okul binaları, gerekli izinlerin alınmasıyla yıkılıyor. Yenişehir İncirli Mahallesi'nin başvurusu üzerine, Bursa Valiliği tarafından onaylanan okul binasının yıkımı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2019 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2019 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kullanılmayan okul binalarına yıkım izni

47 öğrencinin taşımalı sistemle komşu Köprühisar Mahallesi'yle ilçe merkezindeki okullara taşındığını belirten İncirli Muhtarı Ender Zengin, 62 yıllık binanın 22 yıldır bu süre boyunca boş kaldığını anlattı. Zengin, "Ekonomik ömrünü tamamlamış olan bina, çevresine tehlike yaratıyordu. Yenişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvuruda bulunduk ve Bursa Valiliği'nin incelemesi sonrası hazırlanan rapor doğrultusunda binanın yıkımı gerçekleştirildi. Böylece büyük bir sıkıntıdan kurtulduk" dedi.

Binanın yıkılmasıyla ortaya çıkan bin 100 metrekarelik arsaya çok amaçlı salon ve çocuk parkı inşa edeceklerini söyleyen Muhtar Zengin, çalışmalara destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu'na teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.