Hava Durumu

Bursa'da kulübede 30 saatlik kabus!

Bursa'da 18 yaşındaki bekçi, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle 30 saat boyunca 1,5 metre karda kurtarılmaya bekledi. -5 dereceyi bulan dondurucu soğukta mahsur kalan ve ölüm tehlikesi atlatan Mustafa Arezi, AFAD ekipleri tarafından 5 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2017 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2017 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kulübede 30 saatlik kabus!

Olay merkez Osmangazi ilçesine bağlı Seçköy Köyü'ndeki taş ocaklarında meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, taş ocaklarında bekçilik yapan Mustafa Arezi, 1,5 metreyi aşan kar ve tipi sebebiyle, kulübede mahsur kaldı. Mahsur kaldığı yerde telefonu çekmeyen Mustafa Arezi, 30 saat boyunca bekçi kulübesinde kurtarılmayı bekledi. 

Vardiyayı devir almaya gelen Harun Ermiş, taş ocakları yolunun kapalı olduğunu ve Mustafa Arezi'nin mahsur kaldığını düşünerek jandarma ve kurtarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine AFAD ekipleri, olay yerine geldi. AFAD ekipleri, yoldaki karları kepçe yardımıyla açtırarak, paletli kar motoru ile taş ocaklarının bulunduğu bölgeye çıktı.

Kulübede donmak üzere olan 18 yaşındaki Mustafa Arezi , ekipler tarafından kurtarıldı. 30 saat mahsur kalan ve 5 saat süren operasyon sonunda köy meydanına getirilen Mustafa Arezi, yapılan kontrolün ardından evine götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.