Hava Durumu

Bursa'da liselilerin buluşları görücüye çıktı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Program Başkanlığı tarafından düzenlenen "49. Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması Bölge Sergisi" Uludağ Üniversitesi'nde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da liselilerin buluşları görücüye çıktı

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde üç gün sürecek olan sergide 12 bilim dalından toplam 100 proje teşhir edilecek. Sergi boyunca tek tek değerlendirilecek olan projelerden en iyi olanlara ödülleri törenle teslim edilecek.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak güzel bir faaliyete ev sahibi yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Ulcay, "Artık kodlama yaşı ilk öğretime kadar düştü. Bugün yarıştığımız ülkelerin çocukları ile kendi çocuklarımızı aynı seviyeye getirmek zorundayız. Dünün teknolojileri ile bugünün teknolojilerini yakalamak mümkün değil. Biz yarının teknolojileri ile çocuklarımızı eğitmek zorundayız. Proje sadece matematik, biyoloji, fizik ve kimya alanlarında da olmuyor. Okullarımızda çocuklarımızı proje yapmaya yönlendirirken, sosyal bilimlerde de projelerin yapılması gerektiğini vurgulamalıyız. Toplumu yöneten projeler en çok sosyal bilimlerden çıkıyor" dedi.

Öğrencilerin sergileyecekleri bütün projelerin çok büyük değerler taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Üniversitelere gelecek olan veya yarın araştırma yapacak olan çocuklarımıza bu bilginin kazandırılması açısından yapılan bu faaliyetten dolayı TÜBİTAK yönetimine ve üniversitemizdeki sorumlulara gerçekten teşekkür ediyorum. Çünkü lise veya üniversite çağında bu seviyeyi yakalamak maalesef mümkün olmuyor. Bizler ilk aşamadan başlamak zorundayız. Dolayısıyla üniversitede eğitim alan çocuklarımızdan başarı bekliyorsak, temelden onlara harçlarını sağlam koymak zorundayız. Bugün burada bulunan lise öğrencileri biraz daha şanslı. Ben lise ve öncesinde eğitim veren kurum ve kişilerin bu konuya biraz daha hassasiyetle yaklaşmasını diliyorum" diye konuştu.

Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, en çok proje başvurusunun Balıkesir'den geldiğini kaydederek, "Türkiye genelinde 16 bin 181 proje başvurusu olmuş. Bursa bölgesinde ise 1345 proje başvurusu olmuş. Sergimiz 3 gün devam edecek. Perşembe günü ödül töreni gerçekleştireceğiz. Tüm halkımıza açığız. Üniversiteyi bize açtığı için Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile birlikte sergi ziyaretçilere açıldı. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve protokol üyeleri, stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.