Hava Durumu

Bursa'da LYS heyecanı sürüyor

Bursa’da LYS sınavına giren öğrenciler sınıfta, aileleri ise okulun bahçesinde ter döktü. Çocuklarının iyi bir sınav geçirmesi için veliler dualarını eksik etmedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da LYS heyecanı sürüyor
Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu, LYS-2 ve LYS-5 ile devam ediyor. 18-19 Haziran'da yapılan LYS-1 ve LYS-4'ün ardından adaylar bugün LYS-2 ve LYS-5 için ter döktü. Bursa’da sınava girecek olan öğrenciler sabahın erken saatlerinde yakınlarıyla birlikte okullara akın ederken, yaşanan trafik ise dikkatlerden kaçmadı.

\"\"

Arama noktalarına yanlarında getirdikleri çanta ve telefonları teslim eden öğrenciler, ceplerindeki bozuk paraları ve otobüs kartlarını ise okulun bahçesindeki saksıların dibine sakladı. Saat 10.00'da başlayacak olan sınava dakikalar kala gelenler ise koştura koştura sınava yetişmeye çalışırken, yanlış okula gelenlere ise polis ekipleri yardımcı oldu.

\"\"

Tek oturumda uygulanacak sınav 135 dakika sürerken, adaylar öğleden sonra ise yabacı dil sınavı LYS-5, için ter dökecek. Adaylar sınav salonlarına alınırken yakınları ise okulun bahçesinde ter döktü. Bazı veliler dua ederken bazıları da Kuran-ı Kerim okuyarak çocukları için başarı diledi. Sınavın başlamasına dakikalar kala ise veliler okulun bahçesinde çıkartıldı.

\"\"

Çocuklarının başarısı için dua eden aileler, “Bu sene yaşadıklarımızdan dolayı oldukça heyecanlıyız. Ben öğretmenim, 25 yıldır üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerini okutuyorum. Yani konuya oldukça hakimim ancak insan işin ne kadar heyecan verici olduğunu yaşayınca anlıyor. Zor bir süreç ama iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Ona güveniyorum, başaracağına inanıyorum. Herkesin emeğinin karşılığını almasını dilerim" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.