Hava Durumu

Bursa'da metro hattına sabotaj

Bursa'da kısa süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Bursaray Üniversite hattında faciadan dönüldü.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da metro hattına sabotaj
Gece yarısı Bursaray hattına düzenlenen sabotajı farkeden yetkililerinin dikkati faciayı önledi.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Özlüce metro istasyonu hattına sabotaj düzenlendi. Gece yarısı saat 04.18 sularında metro hattının sinyalizasyon kabloları kesildi. Olay muhtemel bir faciaya dönüşmeden BURULAŞ yetkilerinin dikkati ile hemen önlem alındı. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy olayın hırsızlık amaçlı olmadığını ve cana bir kasıt olduğunu dile getirerek, "Bu gece saat 04.18 sularında bir olay meydana geldi. Olay Özlüce istasyonu ile Yüzüncüyıl istasyonu arasında vuku buldu. Buradaki sinyalizasyon kablosu gece sabotaj amaçlı kesildi. Sabotaj amaçlı diyoruz çünkü, daha değerli kablolar olduğu halde, özellikle bu sinyalizasyon kablosu kesildi. Bu nedenle tren seferleri aksadı. Şu an Özlüce ile üniversite arasındaki trenlerimizi tek hat üzerinden çalıştırıyoruz. Çok kötü bir olay olabilirdi. Sistemiz gereği olayı gece farkettik. Farkedilmeseydi, büyük kazalara varan kötü olaylar olabilirdi diye düşünüyoruz" dedi.

Üniversite güzergahına gidecek yolcular özel güvenlik elemanlarının megafonlu uyarılarıyla yönlendirilerek, karşı yönden gelen ve mekik olarak çalışan treni kullanabiliyorlar.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.