Hava Durumu

Bursa'da 'metruk' tehlike! Binalar korku saçıyor

Uyuşturucu satıcıları ve madde bağımlıları bir dönemin gözde mekanı Altıparmak'ta-ki metruk binaları mesken tuttu. Mal ve can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerden acil çözüm istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'metruk' tehlike! Binalar korku saçıyor

Burcu SEKMEN'in haberi..

Altıparmak'ta uyuşturucu tacirlerinin ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu Kuruçeşme Mahallesi 2.Bayır Sokak'ta yer alan metruk binalar tehlike saçıyor. Kısa süre önce sabaha karşı çıkan bir yangınla küle dönen metruk bina, hala uyuşturucu bağımlılarının izlerini taşıyor.

Mahalledeki bitişik yapılanma yüzünden yanan binanın çevresindeki evlerin de zarar gördüğünü ifade eden mahalle sakini Hakan Keskin, "Yıllardır harabe olan bu evlere son iki yıldır uyuşturucu tacirleri dadanmış durumda. Kendi imkanlarımızla bu duruma müdahale edemediğimiz için polisten yardım istedik. Sık sık devriye araçları gezmesine rağmen sokağımızdaki uyuşturucu alışverişinin önüne geçilemiyor. Mahalleli olarak bu binaların yıkılmasını istiyoruz" dedi.
Söz konusu sokakta yer alan Gazi Akdemir İlkokulu'nda okuyan çocuklarını tek başına okula gönderemediğini söyleyen Hüseyin Sınmaz ise, "Ailem sokağa çıkamaz hale geldi. Çocuklarım okuldayken korku içinde bekliyoruz. Çünkü madde kullanıp kendinden geçen insanlar sokak ortasında bayılıyor ya da okulun kapısının önüne yatıyor. Bu mahallenin yerlisi olmamıza rağmen korku içinde yaşıyoruz" diye konuştu.

Kısa süre önce çıkan ve mahalleliyi korkutan yangından uyuşturucu tacirlerini ve bağımlılarını sorumlu tutan esnaf Maksut Kiraz," Bağımlı kişiler madde yoksunluğuna girdiklerinde buradaki insanların malına zarar vermeye başlıyor. Dükkanlarımızın camını kırıyorlar ya da sokakta park halindeki arabalarımıza zarar veriyorlar.Bu evin yanmış olması bile onları buradan uzaklaştırmadı.Bir artık mahallemizde metruk bina istemiyoruz"diye ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.