Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da mide bulandıran olay! Misafirliğe gittiği evde küçük çocuğa...

Mustafakemalpaşa ilçesinde D.A. (13) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Burak T.'nin (18) yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, Burak T.'nin tahliye istemini reddedip, duruşmayı erteledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2018 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da mide bulandıran olay! Misafirliğe gittiği evde küçük çocuğa...

Adliye önünde basın açıklaması yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyeleri, "Sanığın en yüksek cezayı almasını istemekteyiz. Çocuk bedene uzanan kirli ellere karşı beraber mücadele etmemiz gerekmektedir" dedi.

Mustafakemalpaşa ilçesinde geçen nisanda meydana gelen olayda, Burak T., ziyarete gittiği yakınlarının kızı D.A.'yı odada sıkıştırıp, boğazını sıktı, cinsel istismara kalkıştı. D.A.'nın çığlıklarını duyan annesi, kızını son anda kurtardı. Şikayet sonrası yakalanan gözaltına alınan Burak T., mahkemece tutuklandı.

Hakkında Bursa 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak' suçundan 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Burak T.'nin yargılanmasına başlandı. D.A.'nın gelmediği duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık Burak T. yöneltilen suçlamayı kabul etmedi. Mahkemede ifade veren D.A.'nın annesi ve babası sanığın gerçekleri söylemediğini belirtip, cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken sanığın tahliye istemini kabul etmedi.

Yargılamayı takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyeleri adliye sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Derneğin Bursa Hukuk Sorumlusu avukat Mine Rana Dayıoğlu, bu tür olayları sonuna kadar takip ettiklerini belirtip, "Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve siyasilerimizin omuz omuza bir mücadeleye girişmemiz gerektiği görülmektedir. Sanığın en yüksek cezayı almasını istemekteyiz. Çocuk bedene uzanan kirli ellere karşı beraber mücadele etmemiz gerekmektedir. Mücadelemize ve çocuklarımız için güzel ve yaşanılabilir bir alan yaratabileceğimize olan inancımız sonsuzdur" dedi. Dernek üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.