Hava Durumu

Bursa'da milyon dolarlık 'İncil' operasyonu

Bursa'da jandarmanın operasyonuyla, Suriye'den çalındığı belirlenen ceylan derisi üzerine altın işlemeli ve piyasa değeri 1.5 milyon dolar olduğu değerlendirilen İncil ele geçirildi. 6 kişi gözaltına alıhdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da milyon dolarlık 'İncil' operasyonu

İlker TÜRKER'in haberi...

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonrası Manisa'da oturan Suriye vatandaşı H.S. isimli şahsın, internette görüntülerini yayınladığı Suriye'de bir müzeden çalınan İncil'i satmak için Bursa'ya getireceği bilgisine ulaştı.

Jandarma İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek, plakası belirlenen aracı takip etmeye başladı. Gemlik-Orhangazi yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda duran araca operasyon düzenledi. Araçta bulunan Suriyeli H.S. ile birlikte A.C., M.Ö. ve H.S. gözaltına alındı.

YAKALANMAMAK İÇİN BELİNE SARMIŞ

45 plakalı araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmkazken, şüphelilerden M.Ö.'nün üst aramasında, bel kısmına sarılı vaziyetteki kuşak içerisinde 17 yapraktan oluşan ceylan derisi üzerine altın işlemeli meryem Ana, Hz. İsa, haç ve hayvan figürleriyle çeşitli yazılardan oluşan ve piyasa değeri 1.5 milyon dolar olduğu değerlendirilen İncil türü kitap ele geçirildi.

İKİ ARAÇLA YOLA ÇIKMIŞLAR

Öte yandan Manisa'dan şüpheli araçlara öncülük yapmak için 10 plakalı başka bir aracın olduğunu da belirleyen ekipler, bu aracı da durdurarak, içerisindeki R.K. ile M.Y. isimli iki şahsı daha gözaltına aldı.Tarihi eser niteliği taşıyan İncil, Bursa Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

ÇOK SAYIDA SABIKALARI VAR

Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan ve bir çok suçtan sabıkaları bulunduğu öğrenilen 6 şüphelinin ise sorgusu sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.