Hava Durumu

Bursa'da mimarlardan online sergi ve sunum

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 9 Nisan Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü etkinlikleri kapsamında, güne özel farklı etkinlikler düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2020 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2020 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da mimarlardan online sergi ve sunum

Oda, 2018 yılında Şube özelinde yapılan 'Mimar Sinan Eserleri Öğrenci Eskiz Yarışması'nda seçkiye katılan çalışmaları online platformlarda sergiledi. Bununla beraber aynı günün akşamında Mimar Sinan'ı ve eserlerini anlatmak üzere değerli bir ismi konuk alarak canlı yayınla üyeleriyle buluşturdu. Bu bağlamda Yüksek Mimar Tevfik İlter 'Mimar Sinan üzerine sohbet' diyerek Oda dijital platformlarında canlı yayın konuğu oldu.

Etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, "2018 yılında öğrencilere yönelik yapılmış bir çalışmayı Onların Mimar Sinan'a ve eserlerine ne kadar hakim olduğuyla ilgili güzel sonuçlar vermişti. Salgın nedeniyle, üyelerimizin çoğunlukla evlerinde kaldığı bu süreçte, Mimar Sinan'ı anmak adına, odamızın arşivindeki bu güzel eserleri paylaşıyor ve canlı yayınlarla günün anlam ve önemine yönelik sunumlar yapıyoruz.

"Üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz."

Mimarlar Odası olarak Mimar Sinan'ı hatırlatmak, eserlerini tekrar incelemek ve Mimar Sinan'ı düşünmeye, anlamaya teşvik etmekte aracı olmanın kendileri için değerli olduğunu söyleyen Şimşek sözlerini şöyle tamamladı; "Bu hafta Mimar Sinan'ı anma adına çeşitli etkinliklerin düzenlendiği ve üyelerin katılımıyla seminerlerin yapıldığı haftaydı. Ancak koronavirüs nedeniyle insanlarımız kendilerini izole ettiler. Biz mimarlar olarak bu dönemde uzaktan da olsa üretmeye, çalışmaya ve etkileşim içinde olmaya devam ediyoruz. Çağımızın imkanları da buna çok uygun olduğu için arşivimizdeki etkinlikleri, eserleri üyelerimizle online olarak paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz. Bu etkinliklerin üyelerimizin Oda ile olan etkileşimini daha da artıracağına inanıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.