Hava Durumu

Bursa'da öğrenciler 7 şiddetindeki depremi yaşadı!

Bursa'da canlandırmalı olarak deprem eğitimi alan ilkokul çocukları 7 şiddetindeki depremi yaşayınca büyük panik yaşadılar. 

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da öğrenciler 7 şiddetindeki depremi yaşadı!
Bursa'da 15 milyon liraya mal olan Afet Eğitim Merkezi'ndeki 6 bin 200 metrekare kapalı alanda; 22 ünite ve 12 simülasyon odası, deprem sarsma tablası, yangın simülasyonu, 5 boyutlu sinema, rüzgar, fırtına, duman simülasyon odası, acil durum telefon ihbar simülasyonu, bilgilendirme ve test köşesi, enkaz koridoru, karbonmonoksit zehirlenme simülasyonu, otel yangın kaçış hologramı, heyelan ve sel simülasyonu gibi bölümler yer alıyor. 

242 kişilik konferans salonu ile akıllı sınıfa sahip merkezde 24 eğitmen, 15 görevli personel olmak üzere 39 kişi görev yapıyor. Açılışından bu güne 1559 ayrı kurum ile 60 bin 592 kişiye deprem eğitiminin verildiği merkezde, 25’er kişilik guruplar halinde 2 saat süresince verilen eğitimlerin tamamı randevu sistemine dayalı ve ücretsiz olarak yapılıyor.

Türkiye ve Avrupa’daki en büyüğü olma özelliğini taşıyan afet eğitim merkezine Türkiye’nin yanısıra Ürdün, Avusturya, Japonya, İtalya, Almanya, ve Fransa olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesinde gruplar halinde eğitim almaya gelenler oluyor.

\"Bursa\'da

ÇOCUKLAR 7 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİ YAŞADI

Afet Eğitim Merkezi 2 ayrı eğitim kurumundan 25’er kişilik öğrenci guruplarını ağırladı. Merkeze eğitime gelen öğrencilere önce depremin oluşumu, binaların yapısal durumları ve zeminlere yönelik bilgiler verildi. Bu bölümde öğrencilere evlerinin bir köşesinde muhakkak bulundurmaları gereken deprem çantalarının içinde hangi eşyaların olması gerektiği anlatıldı. Ayrıca aynı bölümde sergilenen ve bu güne kadar Türkiye’de meydana gelen büyük depremlere ait fotoğraflar öğrencilere gösterildi.

Merkezin ikinci katında ise deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerin yaşatıldığı simülasyon odaları bulunuyor. 7 şiddetinde depremin canlı canlı yaşandığı deprem sarsma tablasına giren öğrenciler 7 şiddetindeki depremi bir kez daha yaşadılar. AFAD görevlileri nezaretinde yapılan deprem eğitimlerinde öğrencilere deprem zamanında neler yapmaları ve nelere dikkat etmeleri gerektiği uygulamalı bir şekilde anlatıldı. 

\"\"

YANGINA KARŞI EĞİTİM DE VERİLİYOR

Yangın simülasyon odasında ise eğitime gelen öğrencilere yangın tüpü kullanımından niteliğine göre çıkan yangınlara karşı söndürme taktikleri gösterilip pratik bilgiler verildi. Bu bölümde simülasyon ile ufak bir mutfak yangınını yaşıyormuş gibi hissettirilen öğrenciler, cihazın üzerine yangın söndürme tüpü ile köpük sıkılıp söndürme taktiklerini uygulamalı olarak öğrendi. Ayrıca bu bölümde duman salınan koridorda mahsur bırakılan öğrenciler yoğun duman altında ışıklı çıkış işaretlerini takip ederek yangından zarar görmeden tahliye edilmeyi öğrendi. Ayrıca Van depreminde enkaza dönen bir sokağın birebir hali merkezde yaşatılıyor. Eğitime gelen öğrenciler depremi yaşamış stüdyo sokakta depremden sonra risk taşıyan yıkılmaya yüz tutmuş binalar ile düşebilecek olan iş yeri tabelalarına karşı dikkatli olmaları hususunda bilgilendirildiler. Öğrencilere pratik ilk yardım bilgileri de verildi.

\"Yangın

"EĞİTİMLER ÜCRETSİZ" 

Bursa Afet Eğitim Merkezi’nin Türkiye’deki ilk ve tek merkez olduğunu ve bölgede benzerinin bulunmadığını belirten Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, "Türkiye’nin her bölgesinden eğitime gelen her yaştan vatandaşa istedikleri zamanda istediği programda ücretsiz olarak eğitim verebilme imkanımız bulunmaktadır” dedi.

Okulların yanısıra, özel sektör ve diğer vatandaşların eğitim talebine cevap verdiklerini kaydeden Tarı, "Vatandaşlar, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün (0224) 216 00 00 numaralı telefonunu arayarak bu eğitimleri almak istediğini söyleyebilirler. Biz gelen taleplere göre eğitim gruplarını oluşturur en kısa zamanda vatandaşlarımıza haber veririz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.